Suudi Arabistan Hac Ve Umre Bakanligi, Hac'a Iliskin Yeni Kararlar Aldi

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanligi tarafindan açiklanan yeni kararlar kapsaminda, ülkede ikamet eden 60 bin kisinin Hac yapmalarina izin verildigi kaydedilirken, kadinlarin yanlarinda erkek vasisi olmadan ibadetlerini gerçeklestirebilecegi duyuruldu.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanligi yeni tip korona virüse (Covid-19) karsi uyguladigi tedbirlere kapsaminda, bu yil Hac izninin Covid-19 salgini nedeniyle ülkede yasayan 60 bin kisiyle sinirlandirildigi duyurmustu. Bakanlik tarafindan daha önce yapilan açiklamada Hac ibadetini gerçeklestirmek isteyenlerin kronik hastaliginin bulunmamasi, 18-65 yas araliginda ve asi yaptirmis olmasinin gerektigini kaydedilmisti.

Bugün ise yeni karalar açiklandi. Karalar kapsaminda kadin haci adaylari yanlarinda erkek vasisi (mahram) olmadan, Hac ibadetlerini gerçeklestirebilecek. Bakanlik Hac adaylarin internet üzerine kayit yapmalarini için 2 tarih araligi yayinlandi. Ilk kayit dönemi 13-23 Haziran tarihleri arasinda, 25 Haziran’da ikinci kayit asamasi baslayacak. Bakanlik, adaylarin son 5 senede Hac ibadeti gerçeklestirmemis olmasini gerektigini vurgularken "Yas gruplari dikkate alinarak, daha önce Hac ibadetini yerine getirmemis basvuranlara öncelik verilecek" sözlerini kullandi.
Kaynak: İHA