Obezite Ameliyati Olmaya Almanya'dan Geldi, 10 Günde 10 Kilo Verdi
Son olarak 85 kilonun üzerine çikan, kilolarina ek olarak kolesterol ve seker seviyesi de yükselen Aleyna, yaptigi arastirmalar sonucu Izmir’e gelerek robotik cerrahi ile tüp mide ameliyati oldu. 52 kiloya kadar düsmek istedigini söyleyen genç kiz, ameliyattan sonraki 10 günde 10 kilo vererek hedefine bir adim daha yaklasti.

Da Vinci Robotik Cerrahi ile ameliyat oldu
Medicana International Izmir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Varlik Erol tarafindan ilk kontrolleri yapilan Aleyna Ocak’in test sonuçlari istenilen düzeyin üzerindeydi. Doç. Dr. Erol, “Tahlillerde açlik sekeri 130’du. Insülin düzeyi ise 33 civarindaydi ve kolesterolü de çok yüksekti. Hastamizi da Vinci robotik cerrahi ile ameliyata aldik. Robotlu cerrahinin, laparoskopik cerrahiden çok fazla avantaji var. Robotun görüntüsü 3 boyutlu, ileri teknolojik bir görüntüleme yöntemine sahip. Hastanin iyilesme süreci hizlaniyor. Ameliyat sonrasi agri ve kanama çok az oluyor. Ve tüm bunlar da bize hastanin iyilesme sürecini kisaltan ve ameliyat konforunu artiran bir operasyon süreci olarak geri dönüyor” dedi.
5 köfte yerine 1 köfteyle doyacagim
Ameliyatin üzerinden geçen 10 günde 10 kilo vererek, 75 kiloya düstügünü anlatan Aleyna Ocak, “Hizli bir kilo verme süreci yasiyorum. Amacim 52-55 kilo arasina inebilmek. Artik üniversiteyi de kazandim ve ben de zayif bir insan olarak hayatima devam etmek istiyorum. Üzerime yakisani giymek istiyorum. Bu arada düzenli sporumu da yapmak istiyorum. Eski kiyafetlerimden en çok sevdiklerimi daraltirim ama geri kalani daha kilolu insanlara vermeyi düsünüyorum. Su an beslenme açisindan sivi dönemindeyim ve sonrasinda püre dönemine geçecegim ancak normale döndügümde, eskiden 5 köfteyle doyuyorsam, 1 köfteyle doyar hale gelecegim. Tabi önemli olan kilomu koruyabilmek. Bunun için ne gerekiyorsa yapacagim” diye konustu.
Midesinin 4’te 3’ü alindi
Genç kizin, tüp mide olarak ifade edilen “sleeve gastrektomi” ameliyati oldugunu belirten Doç. Dr. Varlik Erol, “genellikle verilmesi gereken kilo miktari arttikça, kilo verim hizi da artar. Biz hekimler olarak yavas ve emin adimlarla ilerlemek istiyoruz. Ben bu ameliyati olduktan sonra kilo kaybetmeyen kimseyi görmedim ancak mühim olan ameliyatin 3’üncü ya da 5’inci yilinda verilen kiloyu hala koruyabilir durumda olmak. Su an hastamizin midesinin 4’te 3’ünü aldik. Bu nedenle 4-5 kasik yemekle doyar hale geldi. Ancak ilerleyen zamanlarda ‘nasilsa kilo verdim, midem küçüldü’ diyerek yemeye baslarsa kaybetmeye baslar. Bu nedenle tüp mide ameliyatlarinda önemli olan kilo vermekten çok verilen kiloyu koruyabilmektir” seklinde konustu.
