Merzifon Ve Tasova'da TÜBITAK 4006 Bilim Fuari Açildi

Amasya'nin Merzifon ve Tasova ilçelerinde, 4006 TÜBITAK Bilim Fuari açildi.

Merzifon Sevinç Orhan Erzengin Özel Egitim Meslek Okulu ögrencilerinin projelerinin sergilendigi bilim fuarinin açilisina, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Yozgat, okul müdürleri, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.

Okul Müdürü Abdulmuttalip Nalbant, burada yaptigi konusmada, ögrencileri hayata hazirlama çerçevesinde gerçeklestirdikleri etkinliklerinden birinin TÜBITAK fuarlari oldugunu söyledi.

Fuarda 15 arastirma projesinin yer aldigini ifade eden Nalbant, "Okulumuz 4006 TÜBITAK Bilim Fuarimizi 15 proje ile gerçeklestirmistir. Projelerimiz 5 ve12. sinif ögrencilerimiz tarafindan kendi ilgi ve ihtiyaçlari dogrultusunda belirledikleri konular üzerine hazirlandi. Özel ögrencilerimiz, fuarda tasarimlarini sergileyerek hem kendilerinin hem de izleyicilerin eglenerek ögrendikleri bir ortam olusmasina katki sagladi." diye konustu.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Yozgat ise ögrencileri ortaya koyduklari eserler için tebrik etti.

-Tasova

Tasova Sehit Orhan Gülmez Çok Programli Anadolu Lisesinde TÜBITAK 4006 Bilim Fuari açildi.

Okul Müdürü Fatih Ocak, okul salonunda düzenlenen programda yaptigi konusmada, fuarda 15 projeyi sergilediklerini söyledi.

Bilim fuarlarinin, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayip, birçok teorik bilginin gerçek yasamdaki isleyisini fark etmelerini sagladigini ifade eden Ocak, "Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaraticiligin birlesimidir. Egitim kurumlarinin öncelikli amaci bu yaraticiligin ortaya çikmasina zemin hazirlamaktir, Projelerimiz ögrencilerimiz ve 10 danisman ögretmenimizin özverili çalismasi ile ortaya çikti." dedi.

Programa, Kaymakam Mustafa Berk Çelik, Belediye Baskani Bayram Öztürk, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Tümer, kurum müdürleri ile ögrenci ve ögretmenler katildi.

Kaynak: AA