Mersin'de Enerjisini Günesten Alan Gida Kurutma Tesisi Faaliyete Geçti

İçel'de, günes enerjisiyle çalisan meyve ve sebzelerin kurutularak satisa sunulacagi tesis, hizmete girdi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, Birlesmis Milletler Uluslararasi Göç Örgütünün hibe destegiyle Tarimsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi ile İçelden Kadin Kooperatifi'nin is birliginde olusturulan gida kurutma tesisi için açilis töreni düzenlendi.

Hal Kompleksi içerisindeki 200 metrekare kapali alana kurulan tesiste, yöreye özgü meyve ve sebzeler kurutularak paketlenecek.

Günes enerjisiyle çalisan tesiste, 13'ü siginmaci 25 kadin çalisacak.

Törende konusan Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, tesisin kente hayirli olmasini diledigini belirterek, "Kadin istihdamini önemsiyoruz. Kadin dili, dini, mezhebi, mesrebi ne olursa olsun, yasadigi sorunlar ortak. Yani bir kadin bir sorun yasiyorsa, onun Suriyeli ya da Türk uyruklu ya da bir baska tabiatta olmasi aslinda çok önemli degil. Kadinlarimizin bu ortaklasan sorununun üstesinden gelmek için var gücümüzle çalisiyoruz." ifadesini kullandi.

İçelden Kadin Kooperatifi Baskani Meral Seçer de projenin, hem kadin istihdamina hem de çiftçilere destek verdigini ifade ederek, "Burada bölgemize ait ürünlerin üretilip kurutulmasi, onlarin ulusal ve uluslararasi pazarlara sunulmasi konusunda çok heyecanliyiz. Tüm çalismalarimizi bunun üzerine yapiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA