Katar Ve Misir Disisleri Bakanlari, Filistin Ve Libya'yi Görüstü

Misir Disisleri Bakani Samih Sukri, Körfez krizinden bu yana ilk kez Katar'i ziyaret etti.

Katar Disisleri Bakani Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Misirli mevkidasi Samih Sukri ile Filistin meselesi ve Libya'daki gelismeleri görüstü.

Katar resmi ajansi QNA'da yer alan habere göre, Katar Disisleri Bakani Al Sani, 2017'de patlak veren Körfez krizinden bu yana ilk kez ülkesini ziyaret eden Misirli mevkidasi Sukri ile baskent Doha'da bir araya geldi.

Görüsmede Filistin meselesi ve Libya'daki son durumlar ile bölgedeki gelismeler ele alindi.

Iki ülke bakanlari, bölgenin güvenlik ve istikrarina götüren çözümler için bölgesel çabalarin koordinasyonunun ve ortak is birliginin önemini vurguladi.

Katar Disisleri Bakani Al Sani, ülkesinin Misir'la iliskilerinde olumlu gelismeler yasandigini belirtti.

Misirli Bakan da Katar'in, Hedasi Baraji meselesiyle ilgili olaganüstü istisare ve diyalog toplantisina ev sahipligi yapmayi kabul etmesinden duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Misir Disisleri Bakani Samih Sukri, 2017'de patlak veren Körfez krizinden bu yana ilk kez Katar'a resmi ziyarette bulunmak ve Arap Disisleri Bakanlari Istisare Toplantisina katilmak için dün baskent Doha'ya gelmisti.

- Katar-Misir iliskilerinin normallesme süreci

"Terör gruplarini destekledigi" suçlamasiyla 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik iliskilerini kesen ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya baslayan Suudi Arabistan, Birlesik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Misir, 41. Körfez Isbirligi Konseyi Zirvesi'nde iliskileri normallestirme yolunda ilk adimi atti.

Suudi Arabistan'in El-Ula kentinde 5 Ocak'ta yapilan zirvede, Katar'a ambargo uygulayan ülkelerin Doha ile diplomatik iliskilerini yeniden tesis ettigi ve ambargonun kaldirildigi açiklandi.

Ambargo uygulayan bu ülkelerden Misir, 18 Ocak'ta Katar uçaklarina hava sahasini açti.

Katar Disisleri Bakani Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, normallesme adimlari kapsaminda ilk kez, 3 Mart'ta Misir'a resmi bir ziyaret gerçeklestirdi.

Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani'nin 12 Nisan'da ramazan ayi dolayisiyla Misir Cumhurbaskani Abdulfettah es-Sisi'yi aramasiyla El-Ula zirvesinden bu yana iki lider ilk kez dogrudan iletisim kurmustu.

Katar Disisleri Bakani Al Sani, 24 Mayis'ta Misir'a ikinci bir ziyaret gerçeklestirmis, Disisleri Bakani ziyaretinde Katar Emiri'nin Sisi'ye davet mektubunu iletmisti.

Kaynak: AA