Kanada'da Kamyonetiyle 4 Müslümani Öldüren Saldirgan 'Terör' Suçlamasindan Da Yargilanacak

NEW YORK – Kanada’nin Ontario eyaletine bagli London’da 6 Haziran gecesi Müslüman bir aileye kamyoneti ile saldiran Nathaniel Veltman hakkindaki suçlamalara terörizm maddesi de eklendi.

Ontario Yüksek Mahkemesinde bugün video konferans yoluyla hakim karsisina çikarilan 20 yasindaki Veltman’in, birinci dereceden 4 cinayet ve bir cinayete tesebbüs suçlamalarina ek olarak terörizm suçlamasiyla da karsi karsiya oldugu belirtildi.

Mahkemede, Kanada Halk Savciligindan Sarah Shaikh, “Bu cinayetlerin planli ve kasten islendigi iddiasinin yani sira terör teskil ettigi de ileri sürülmektedir." ifadesini kullandi.

Il savcilari da Veltman aleyhine açilacak terör suçlamalarini destekleyen bir belgeyi imzaladi.

Üzerinde kendisine bol gelen turuncu renkli hapishane elbiseleri ile videoda görünen Veltman, hakime hakkindaki suçlamalar için henüz bir avukat tutmadigini söyledi.

- Kanada’daki Islamofobik saldiri olayi

Kanada'nin Ontario eyaletine bagli London kentinde 6 Haziran gecesi kamyonetini aksam gezmesi için kaldirimda yürüyen bes kisilik Müslüman ailenin üzerine süren saldirgan, 74 yasindaki büyükanne Talat Afzaal ile 46 yasindaki oglu Salman Afzaal ve 44 yasindaki esi Madiha Salman ile 15 yasindaki kizlari Yumna Salman'in ölümüne neden olmustu.

Saldiridan agir yarali kurtulan ailenin 9 yasindaki ogullari Fayez Salman hastaneye kaldirilarak tedavi altina alinmisti.

20 yasindaki saldirgan Nathanial Veltman, olay yerine 6 kilometre mesafedeki Cherryhill Bulvari'nda gözaltina alinmisti.

London Polisi, saldirinin ailenin Müslüman olmasindan dolayi gerçeklestirildigine inandiklarini açiklarken, Kanada Basbakani Justin Trudeau da olayla ilgili "Bu öldürme tesadüf degildi. Bu, topluluklarimizdan birinin kalbinde nefretle motive edilen bir terörist saldiriydi." ifadelerini kullanmisti.

Kaynak: AA