'Kamu Görevlisiyiz' Diyerek Köylüleri Kandiran Ve Kaçak Kazi Yapan Süpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde kendilerini AFAD görevlisi olarak tanittiklari köylülere bölgede heyelan ile deprem önleyici çalismalar yapacaklarini söyleyerek is makineleriyle kaçak kazi yaparken yakalanan ve aralarinda kamu görevlileri de olan 13 süpheli sahis, karakoldaki islemlerinin ardindan adli makamlara sevk edildi. Camiden, vatandaslarin ‘bölgeye yaklasmamalari’ noktasinda anons dahi yaptiran süpheliler, is makinelerinin yardimiyla 400 metre yol, 20 metre ve 100 metre derinliginde çukurlar açti.

'Kamu Görevlisiyiz' Diyerek Köylüleri Kandiran Ve Kaçak Kazi Yapan Süpheliler Adliyeye Sevk Edildi
Kastamonu’nun Hanönü ilçesine bagli Kavak köyünde Içisleri Bakanligina bagli AFAD Baskanligindan görevli olarak geldiklerini söyleyen 13 kisilik sebeke, köylüleri de kandirarak is makineleriyle kaçak kazi yaptiklari sirada yakalandi. Kastamonu Il Jandarma Komutanligi ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlügü ekiplerince yakalanan Ü.F. (45), H.T. (40), O.Ö. (35), T.Y. (43), O.Ç. (40), K.L. (34), Ö.S. (38), I.Ü. (37), S.Y. (30), G.D. (28), M.K. (45), Ü.Ö. ve A.K. gözaltina alindi. Karakoldaki islemlerinin ardindan süpheliler, saglik kontrolünden geçirilerek genis güvenlik önlemleri altinda Tasköprü Adliyesine getirildi.

Süpheliler adliyeye sevk edildikleri sirada yakinlari, adliye önünde sinir krizleri geçirdi. Olayla ilgili sorusturma devam ediyor.

Olayin geçmisi

Içisleri Bakanligina bagli AFAD Baskanligindan görevli olarak geldiklerini söyleyen 13 kisilik sebeke, Hanönü ilçesi Kavak köyünde internet araciligiyla hazirladiklari sahte evraklari da köylülere göstererek bölgede heyelan ve deprem önleyici, yer altindaki gazlari çikarici çalismalar yapacaklarini belirtti.

Köylülerden herhangi bir tepki almamalari üzerine 13 kisilik sebeke, görüsmeden 3 gün sonra kepçe, delme makinesi gibi is makineleri ve araçlarla köye gelerek kaçak kazi çalismalarina basladi.

Ormanlik arazide çadirlar kuran sebeke, agaçlari kesip yaklasik 400 metre yol açarak 20 metre ve 100 metre derinliginde çukurlar açti.

Kazi alanindan köy halkina uzak tutabilmek içinde sebeke, köy muhtarina cami hoparlöründen gaz sizintisindan dolayi vatandaslarin zarar görmemesi için evlerinde kalmalari yönünde anons dahi yaptirdi. Köydeki durumu haber alan Kastamonu Il Jandarma Komutanligi ve Kastamonu Orman Bölge Müdürlügü ekipleri, çalismanin yapildigi alana giderek yaptiklari kontrollerde AFAD Baskanligi tarafindan böyle bir görevlendirme yapilmadigini, aralarinda kamu görevlileri ve emeklilerin de bulundugu 13 kisiyi gözaltina aldi. Ekipler, kendilerine sunulan tüm yazi ve belgelerin internet ortaminda hazirlandigini ve belgelerin sahte oldugunu tespit etti.
Kaynak: İHA