Huawei Türkiye Tüketici Elektronigi Grubu Ülke Müdürü Allen Yao Oldu

Allen Yao: 'Tüm ekosistemimizle Türkiye teknoloji pazarina deger katmaya ve tüketici memnuniyetini en üst seviyede sürdürmeye kararliyiz'.

Huawei Türkiye Tüketici Elektronigi Grubu Ülke Müdürü olarak Allen Yao atandi.

Sirket açiklamasina göre, Yao, sirketin tüm Türkiye operasyonlarindan sorumlu olacak.

Huawei Türkiye Tüketici Elektronigi Grubu Ülke Müdürü Allen Yao, Jilin Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimleri ve Teknoloji alanindaki egitimini 2004'te tamamladi. Ayni yil "iPanel Technologies" sirketinde yazilim mühendisi yöneticiligi görevine baslayan Yao, buradaki kariyerinin devaminda Ar-Ge ve ürün direktörü olarak görev yapti.

2011 yilinda Huawei Hong Kong ofisinde küresel müsteri direktörü olarak göreve baslayan Yao, 2017 yilinda Londra'da Hutchison Whampoa sirketi ile birlikte Huawei Mobil Ürünler yöneticiliginde bulundu. Son 4 yilda sirketin Brüksel ofisinde, Huawei Belçika ve Lüksemburg Ülke Müdürlügü görevinde bulunan Allen Yao, akilli telefonlar, giyilebilir teknoloji ürünleri ve nesnelerin interneti özelindeki ürünlerle ilgili Avrupa merkezli çalismalari yönetti.

Allen Yao, Mayis 2021'de Huawei Türkiye Tüketici Elektronigi Grubu Ülke Müdürü olarak atandi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Allen Yao, "Bir önceki ülke müdürümüz Seth Wang'a Türkiye'deki mobil ve giyilebilir ürünler segmenti özelindeki katkilarindan dolayi tesekkür ederim. Huawei olarak 19 yildan uzun bir süredir Türkiye'nin bilisim teknolojileri ile gelisimine katkida bulunmak için çalisiyoruz. Türkiye'deki bu özel deneyimin yeni basari hikayeleri yaratacagina içtenlikle inaniyorum. Türkiye'deki tüketicilerimiz için en kaliteli ve yenilikçi ürün ve servisleri sunmaya devam edecegiz. Tüm ekosistemimizle Türkiye teknoloji pazarina deger katmaya ve tüketici memnuniyetini en üst seviyede sürdürmeye kararliyiz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA