Engel Dolu Yasamina 'Umut' Bekliyor

Samsun’da dogustan engelli Necati Umut Arslan’in dram dolu hayatinda engelleri bir nebze asabilmesi amaciyla girmesi gereken ameliyat için kendisine uzatilacak yardim elini bekliyor.

Engel Dolu Yasamina 'Umut' Bekliyor
Samsun’da Muradiye ile Tarik Atak çiftinin iki oglundan biri olan Necati Umut Atak, 15 yil önce dogustan engelli olarak dünyaya geldi. Dogumundan yaklasik 11 saat sonra engelli oldugu fark edilen ve ameliyata alinan Necati Umut Atak için hüzün dolu yasam 15 yil önce basladi.

Birçok engeli bulunan Necati Umut Atak’in ve agabeyi Yusuf Mert Atak’in küçük yasta babalari Tarik Atak’i kaybetmeleri sonrasi ve anne Muradiye Atak’in da bir süre sonra ikinci evliligini yapmasinin ardindan iki kardese anneanneleri Ayse Arslan kol kanat gerdi. Engelli bakim ücreti ile torunlarinin bakimini yapan anneanne Arslan, yillarca iki torununa bakti. Anne Muradiye Atak’in ikinci evliliginden bir süre sonra oglu Yusuf Mert Atak’i yanina almasinin akabinde anneanne Ayse Arslan, dogustan engelli Necati Umut Atak’in velayetini almak için resmi islemleri baslatti. Torununun hastane bakimlarini ve diger islemlerini daha kolay yapabilmek amaciyla resmi kayitlarda annesi olan Ayse Arslan’in yaklasik 5 ay önce yasadigi olay sok etkisi yasatti.

Engelli bakim ücreti kesildi, ameliyat olmasi gerekiyor

Iki kardesten biri olan Yusuf Mert Atak’in annesi Muradiye Atak’in yaninda kalmasi ve anneannesinin velayetini üstüne almasinin ardindan engelli maasinin kesintiye ugramasiyla birlikte büyük bir üzüntü yasayan anneanne Ayse Arslan, torununun bakim masraflari ve ameliyat masraflarinin oldugunu, bunu karsilayabilecek gelirinin olmadigini söyledi.

Arslan, “Torunumu, evladimi maddi durumumdan dolayi ameliyat yaptiramadim. Necati Umut Arslan’a 5 ayliktan itibaren, 15 yildir bakiyorum. Ben 66 yasindayim ve yaslandim. Umut, benim özel torunum, kizimin ikinci çocugu. Dogumu problemli oldugu için ilk ameliyatini 11 saatlikken geçirdi. Bu gün 15 yasinda ve ikinci ameliyatini olmasi gerekiyor. Ameliyat masrafini karsilayacak maddi durumum yok. 60 - 100 bin arasi maliyeti var. Ameliyatini özel hastanede yaptirmamiz gerekiyor. Çünkü Umut’u 11 saatlikken ameliyat eden doktorumuz o hastanede” dedi.



“Ölen evladimin sevgisini Umut’ta buluyorum”

Hem torunu hem annesi olan Necati Umut Arslan’in yerinin kendisinde farkli oldugunu söyleyen Ayse Arslan, “Benim 2 oglum ve bir kizim vardi. Oglumu genç yasta kaybettim. Kizimin oglu Necati Umut’u oglum yerine koydum, onun sevgisini bunda buldum. O nedenle Umut’a sarildim. Ama torunum Umut engelli ve engellerinin bir kismindan kurtulmasi için acil 2 ameliyat olmasi gerekiyor. Sag el ve kolu ile tükürük bezi ameliyati ile torunum, evladim bir nebze daha rahatlayacak. O nedenle Umut’uma umut ariyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA