Diyarbakir'da Yakalanan Turuncu Kategorideki PKK'li Terörist Tarik Kar Hakkinda Agirlastirilmis Müebbet Istemi

Tarik Kar'in 'devletin birligi ve ülke bütünlügünü bozmak' ve 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmasi veya el degistirmesi' suçlarindan agirlastirilmis müebbet ve 8 yildan 16 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istemiyle hazirlanan iddianame kabul edildi.

Diyarbakir'in Lice ilçesi kirsalinda geçen yil düzenlenen operasyonda yakalanan "Heba Rodi" kod adli PKK'li terörist Tarik Kar hakkinda agirlastirilmis müebbet ve 8 yildan 16 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciliginca tutuklu sanik Kar hakkinda hazirlanan iddianame, 4. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede, Lice'nin Saggöze kirsalinda 13 Mayis 2020'de Il Jandarma Komutanligi Jandarma Özel Harekat timlerince operasyon gerçeklestirildigi belirtildi.

Operasyonda bir teröristin etkisiz hale getirildigi bildirilen iddianamede, Terör Arananlar Listesi'nde turuncu kategoride yer alan örgütün sözde Lice alan sorumlusu Kar'in yakalandigi, ardindan çikarildigi hakimlikçe tutuklandigi kaydedildi.

Iddianamede ifadesine yer verilen taniklardan E.T, Kar'in Lice'de terör örgütünün bölgedeki mühimmat sorumlusu oldugunu ileri sürdü.

Kar'in görevinin, silahlari ve mühimmati gizlemek için yerin altina gömmek oldugunu iddia eden E.T, örgüt mensuplarinin bu kisiden mühimmat temin ettigini öne sürdü.

A.K. ise Kar'in yola mayin dösemek için yanlarina geldiginde kendisini gördügünü iddia etti.

B.Y. de sanigin bir dönem cephane islerine baktigini ileri sürerek, "Uzun namlulu tüfek ve yeteri kadar mühimmat tasimaktadir." ifadesini kullandi.

Operasyonda yer alan güvenlik güçlerinin ifadelerine de yer verilen iddianamenin sonuç kisminda su degerlendirmede bulunuldu:

"Süpheli ve etkisiz hale getirilen terörist takip sonucunda sikistirildi ve Kar'in teslim oldugu alanda silah ve bomba ele geçirildi. Süphelinin örgütün eylemlerinde kullanilmasi için mühimmat ve silah temin etmesi, operasyon bölgesinde elinde silah ve mühimmatla ele geçirilmesi, eylemleri, üyesi oldugu silahli terör örgütünün 'devletin birligini bozma' ve 'ülke topraklarindan bir kismini devlet idaresinden ayirma' amacina yönelik olarak vahamet arz eden olay olarak nitelendirilmistir."

- Istenilen ceza

Iddianamede tutuklu sanik terör örgütü PKK'nin sözde Lice alan sorumlusu "Heba Rodi" kod adli terörist Tarik Kar hakkinda "devletin birligi ve ülke bütünlügünü bozmak" ile "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmasi veya el degistirmesi" suçlarindan agirlastirilmis müebbet ve 8 yildan 16 yila kadar hapis cezasi isteniyor.
Kaynak: AA