Çubuklu Sehit Yakinlarindan HDP'nin Kapatilmasina Yönelik Davaya Destek

Çubuk Ilçesi Terör Magdurlari Dernegi Baskani Zeki Avan, Yargitay Cumhuriyet Bassavciliginca HDP’nin kapatilmasi istemiyle Anayasa Mahkemesinde yeniden açilan davayi desteklediklerini bildirdi.



Avan, yaptigi açiklamada, bölücü terör örgütü PKK'ya açiktan ve gizli olarak destek veren herkesin cezalandirilmasi gerektigini söyledi.

Binlerce asker ve sivili sehit eden bölücü örgüte "terör örgütü" diyemeyen bir partinin Mecliste bulunmasinin sehit yakinlarini üzdügünü belirten Avan, söyle konustu:

"Milletvekillerinin kendi bölgelerinin sorunlariyla ilgili bir siyaset yapmasina bizim hiçbir sey demeye hakkim yok ancak bu ülkenin milletvekili olup terör örgütlerine terör diyememesi ve onlarin sözcülügünü yapmasi kabul edilemez. Özellikle de HDP Türkiye’nin ne kadar düsmani varsa onlarla is birligi yapmaktadirlar. Bu memleketin ekmegini yiyip ayagina sikmak kabul edilemez. Bu nedenle kapatilma hareketini destekliyoruz ve bütün özlük haklari da alinmalidir. PKK’ya terör desinler, onlari kinasinlar ve aralarina da mesafe koysunlar basimizin üzerinde yerleri var. Neden onlarla birlikte hareket ediyorsunuz. PKK teröristtir ve katildir. HDP’nin kapatilmasi konusu sehit ailelerimize, gazilerimize ve terörden maddi ve manevi zarar görenler için ahde vefa borcudur."

Kaynak: AA