Beysehir Gölü'nde Balikçilar, Yeni Av Sezonuna Hazirlaniyor

Konya’nin Beysehir ilçesinde tatli su baligi avcisi balikçilar, yeni avlanma sezonuna hazirlaniyor.

Beysehir Gölü'nde Balikçilar, Yeni Av Sezonuna Hazirlaniyor
Türkiye’nin önemli tatli su baligi üretim merkezlerinden Beysehir Gölü’nde 15 Mart’ta baslayan su ürünleri av yasagi 15 Haziran’da sona eriyor. Beysehirli balikçilar yasagin son bulmasinin ardindan 16 Haziran gününden Itibaren göl sularina aglarini serip balik avi yapmaya baslayacak. Yeni avlanma sezonu için geriye sayim baslarken, avcilar da yeni av sezonunun hazirliklarini sürdürüyor. Bu arada, Jandarma Burnu mevkisindeki balikçi teknelerinin oldugu iskelede de göldeki su seviyesinin azalmasi nedeniyle daha da ileriye uzunlastirma çalismasi yürütülüyor. Göl kiyilarindaki balikçi limanlarinda yeni av sezonunun baslayacak olmasi nedeniyle gözle görülür bir hareketlilik yasandi. Bazi balikçilar yasak nedeniyle gölden çikarip evlerinin bahçelerinde parka çektikleri balikçi teknelerine boya ve bakim ve tadilat yaptiktan sonra tekrar tatli sulara indirmeye basladi.

Bazi balikçilar ise limanlarda park halinde olan teknelerini gözden geçirirken, bakim, boya ve tamirat gerektiren çalismalari bu alanlarda sürdürüyor. Balikçilar sadece tekne degil, ag gibi av malzemelerinin de bakimlarini gerçeklestiriyor.

Evinin önündeki bos alana parka çektigi balikçi teknesini bakimdan geçiren Ali Çelik, tüm meslektaslari gibi yeni avlanma sezonuna hazirlandiklarini söyledi.

Teknesinin kamarasini büyütmeye çalistigini vurgulayan Çelik, “Teknemin alt izgaralarini degistirdim. Ahsap oldugu için suyu emiyor ve çürümüstü. Plastik suya daha dayanikli oldugu için böyle bir çalisma yaptim teknemde. Ayrica, genel bir bakim ve boya da yaptik. Yeni av sezonu baslangicinda ben de teknemi göl sularina indirecegim. Beysehir Gölü’nde fazla bir balik yok, o yüzden yeni sezonla ilgili pek ümitli degiliz ama ne yapacaksin, isimiz geregi yine de bir umut diyerek isimizi sürdürecegiz. Yeni sezonun tüm avci arkadaslarima hayirli, bol kazançli ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA