Ankara'da Rüsvet Ve Evrakta Sahtecilik Operasyonu Açiklamasi 30 Gözalti

Baskent’te evrakta sahtecilik ve rüsvet basta olmak üzere birçok suç isledigi tespit edilen kisilere yönelik düzenlenen operasyonda, aralarinda 3 köy muhtari ile 7 kamu görevlisinin de oldugu 30 kisi gözaltina alindi.

Ankara'da Rüsvet Ve Evrakta Sahtecilik Operasyonu Açiklamasi 30 Gözalti
Ankara Il Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri, yaptiklari teknik ve fiziki takip neticesinde I.G., M.K. ve B.K. isimli kamu görevlilerinin evrak sahteciligi yaptiklarini, rüsvet alip dekont düzenlediklerini ve arazi vasfini degistirerek kazanç elde ettiklerini belirledi. Harekete geçen ekipler, gerçeklestirdikleri operasyonla aralarinda 7 kamu görevlisi ve 3 köy muhtarinin da bulundugu 30 kisiyi gözaltina aldi. Gözaltina alinan süphelilerden aralarinda muhtarlarin ve kamu yöneticilerinin de oldugu 13 kisi emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Diger 17 kisi ise suç unsuru bulunmadigindan serbest birakildi.

Süphelilerin satisa uygun olmayan mera arazilerinin vasfini degistirerek hazine arazisine çevirdikleri ve bu yöntemle yüzlerce satis yaptiklari, tapu kadastro sisteminde proje degisikleri yaptiklari, projelerin degistirilmesi için sahte belgeler olusturduklari ve rüsvet aldiklari, vatandaslara kendi olusturduklari dekontlari verdikleri belirlendi.
Kaynak: İHA