Amca Istedi, Baskan Yilmaz Gelinin Kusagini Bagladi

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, yegeninin dügününe katilamayan askeri personelin sosyal medya üzerinden yaptigi talep üzerine gelinin kusagini bagladi.

Amca Istedi, Baskan Yilmaz Gelinin Kusagini Bagladi
Toroslar Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, dünya evine giren genç çiftlerin kimi zaman nikahlarini kiyarken, kimi zaman da nikahlarina sahitlik ederek mutluluklarina ortak olan Baskan Yilmaz, bu kez de farkli bir heyecana vekalet etti. Diyarbakir’da Uzman Çavus olarak görev yapan Ramazan Yakar, Ugur Bal ile hayatini birlestiren yegeni Yagmur Yakar’in dügününe görevi geregi katilamayinca, kendisinden istenilen gelin kusagi baglama merasimini, Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz’in üstlenmesini istedi. Gelinin babasi Zafer Yakar da sosyal medyadan Baskan Yilmaz’a ulasarak amcanin bu talebini kendisine iletti.

"Biz, büyük bir aileyiz"

Baskan Yilmaz bunun üzerine genç çifte ve ailelerine sürpriz yaparak, dügünlerine katilip gelin kusagini vekaleten bagladi. Duygulu anlarin yasandigi törende çifte bir ömür boyu mutluluklar dileyerek, ailelerini tebrik eden Yilmaz, Türk kültürünün önemli geleneklerinden biri olan kusak baglama merasimini vekaleten gerçeklestirmis olmanin gururunu yasadiklarini söyledi.

Yilmaz, "Biz, birbirimize gönülden bagli, büyük bir aileyiz. Genç çiftimiz hayatlarini birlestirerek bir aile kuruyorlar. Bizleri gelecege tasiyan aile kurumumuza katkida bulunuyorlar. Allah mutlu, mesut ve bahtiyar eylesin. Saglikli, basarili, vatanina, milletine bagli nesiller yetistirsinler insallah" dedi.

"Kahraman Mehmetçiklerimize selam olsun"

"Bugün hem bu iki gencimizin mutlulugunu paylasmak hem de vekaleten bir görevi yerine getirmek için buradayiz" diyen Baskan Yilmaz, "Gelinin amcasi Ramazan Yakar kardesimiz, Diyarbakir’da görevde oldugu için kusak baglama merasimini vekaleten benim gerçeklestirmemi istemis. Böyle bir görevi yerine getirmekten dolayi gurur ve seref duydum. Allah, kahraman Mehmetçigimizin ayagina tas degdirmesin. Ramazan Yakar kardesimize ve tüm silah arkadaslarina selam olsun" diye konustu.

Yagmur Yakar ve Ugur Bal çifti de kendilerini yalniz birakmayarak sevinç ve heyecanlarini paylasan Baskan Yilmaz’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA