AK Partili Aksal Selimiye Çevresinin Ihtisamina Yakisir Biçimde Düzenlenecegini Belirtti

TBMM Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu Baskani ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Selimiye Meydani çevre düzenlemesinin Selimiye'nin ihtisamina yakisir sekilde yapilacagini söyledi.

Milletvekili Aksal, gazetecilere yaptigi açiklamada UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi'nde yer alan Selimiye Camisi'nin önündeki meydaninin düzenlenmesi için proje çalismalarinin yapildigini ifade etti.

Mimar Sinan'in ustalik eseri caminin gelecege en iyi sekilde tasinmasi için çaba sarf edildigini belirten Aksal, "Insallah Selimiye'nin önünü çok güzel bir sekilde düzenleyecegiz." dedi.

Aksal, uzun süredir beklenen düzenleme çalismasina Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimatiyla baslandigini animsatti.

Proje ve ihale süreçlerinin ardindan çalismalara baslanacagini aktaran Aksal, "Atalarimiz bu camiyi yapmis. Bizim de en iyi sekilde gelecege tasimamiz gerekiyor. Cumhurbaskanimizin talimatiyla Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin uhdesinde insallah Selimiye Meydani'ni hak ettigi düzeye getirecegiz. Selimiye Camisi'ne ve Edirne'ye yakisir bir sekilde düzenlemesini yapacagiz. Onun bizzat takipçisiyiz. Bakanligimizdan da geldiler, proje çalismalari yapiliyor. Takip ediyoruz." diye kaydetti.

Kaynak: AA