AK Parti Yüksekova Ilçe Baskani Arslan, Kentteki Yatirimlari Degerlendirdi

AK Parti Yüksekova Ilçe Baskani Fatih Arslan, kentteki yatirimlarla ilgili degerlendirmelerde bulundu.

Parti binasinda gazetecilerle bir araya gelen Arslan, kentin 50 yillik içme suyu ihtiyacini karsilayacak aritma tesisi çalismalarinin devam ettigini söyledi.

Il Baskani Abdulmuttalip Özbek ile ilçelerin sorunlari üzerine çalisma yaptiklarini belirten Arslan, kentin yol sorunu ile dogal gaz hattinin dösenmesi konusunu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligina ileterek 2022 yilina kadar bu sorunu çözmeyi hedeflediklerini aktardi.

Ipek Yolu Caddesi'nin daha güzel olmasi ve kaldirimlarinin yapilmasi için girisimlerinin devam ettigini dile getiren Arslan, söyle devam etti:

"Belediye baskanvekilimiz de bu konuda çalismalarini yürütüyor. 13 kilometrelik yolda yürüyüs parkuru, bisiklet yollari, dinlenebilecek alanlar için çalismalar yürütülüyor. En büyük proje tüzel kisiligini kazanmis Organize Sanayi Bölgesi projesidir. Alt yapisinin bu sene yapilmasi için talebimizi bakanligimiza ilettik. Yüksekokul ve üniversiteye bagli bölümlerin bir an önce yapilmasi konusunda çalismalarimiz devam ediyor. Yüksekokulumuz Organize Sanayi Bölgesinin yakininda yapilacak. Gençlik ve Spor Bakanligi'ndan bin kisilik bir yurt talebimiz var."

Kentin daha yasanabilir hale gelmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalistiklarini ifade eden Arslan, sunlari kaydetti:

"Yüksekova sahipsiz degildir. Yüksekova'nin ve çocuklarimizin gelecegi için batida imrendigimiz ne varsa burada olacak. Sinir kapimiz sadece yolcu akisina kapali. O da Iran tarafiyla ilgili bir sikinti ama ithalat ve ihracata açik. 2019 yilinda 11 milyon insan ve 45 bin araç geçisi olmus. Pandemiyi atlattigimiz gibi bu hareketlilik iki katina çikacaktir. Bize desteklerini esirgemeyen bakanliklaimiza tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA