ADÜ Ve Il Milli Egitim Müdürlügü Projesine TÜBITAK'tan Destek

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü’nün ortaklasa hazirlamis olduklari, ‘Zenginlige Farkli Bir Bakis: Endemik Bitkilerimiz ve Tüllüsahin Hikayesi’ baslikli proje, TÜBITAK tarafindan 4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari 2020/1 çagri dönemi kapsaminda desteklenmeye deger bulundu.

ADÜ Ve Il Milli Egitim Müdürlügü Projesine TÜBITAK'tan Destek


ADÜ Buharkent MYO Dr. Ögretim Üyesi Mithat Evrim Demir’in yürütücü oldugu projenin ekibinde, Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kirmaci, Izmir Katip Çelebi Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Cenk Durmuskahya, Ögretmen Umut Isik ve Göktül Akpinar bulunuyor. Proje kapsaminda, biyolojik zenginligimizin önemli bir bölümünü olusturan endemik bitkilerin ve Aydin’in simge bitkilerinden biri olan tüllüsahin tanitilacagini belirten Proje Yürütücüsü Dr. Ögretim Üyesi Mithat Evrim Demir, “Proje, Aydin ili nitelikli liseler kapsamindaki 10. ve 11. sinif lise ögrencilerine yönelik olarak hazirlandi. Projede toplam 22 akademisyen ve uzman, 13 de proje ekibi olmak üzere toplam 25 kisi görev alacak. Projede yer alacak egitmenler proje konularina uygun olacak sekilde, uzmanlik alanlari göz önünde bulundurularak, konularinda deneyimli egitmenlerden seçildi” dedi.



“Projenin hedefi dogaya duyarli bireyler yetistirilmesi”

Proje sürecinde teorik ve uygulamali egitimler olmak üzere toplam 23 etkinligin planlandigini belirten Dr. Ögretim Üyesi Mithat Evrim Demir, “Proje, ADÜ Botanik Bahçesi, Dilek Yarimadasi ve Büyük Menderes Deltasi Milli Parki, Kusadasi Yaylaköy ziyaretlerini içeren arazi çalismalarini içeriyor. Ayrica drama ve sanat etkinlikleri, web teknolojileri ile ögrenme uygulamalari ve laboratuvar çalismalariyla desteklenen projede temel hedefimiz dogaya duyarli bireylerin yetistirilmesi” dedi.



Egitim, 5 günlük 2 grup seklinde, 16-20 Agustos ve 23-27 Agustos 2021 tarihleri arasinda yapilacak.
Kaynak: İHA