Suriye Kabileler Ve Asiretler Meclisi, Afrin'e Yönelik Terör Saldirisini Kinadi Açiklamasi

'PKK terör örgütünün uzantilari olan PYD, YPG ve SDG bu cinayetlerden ve katliamlardan sorumludurlar. Bunun yaninda, devletler ve bireyler olarak bunlara müzahir olan ve destekleyenler de bu katliamlara ortaktir' 'Bu terör gruplarinin destekçilerinden, hiçbir zaman terörle mücadelede ise yaramayan, sadece Suriyeli sivillerin ölümüne neden olan bu desteklerine son vermelerini talep ediyoruz'

Suriye Kabileler ve Asiretler Meclisi (SKAM), Suriye'nin Afrin sehrinde terör örgütü YPG/PKK tarafindan Tel Rifat'tan yapilan, aralarinda saglik çalisanlarinin da bulundugu çok sayida sivilin hayatini kaybetmesine yol açan terör saldirisini kinayarak, "PKK terör örgütünün uzantilari olan PYD, YPG ve SDG bu cinayetlerden ve katliamlardan sorumludurlar. Bunun yaninda, devletler ve bireyler olarak bunlara müzahir olan ve destekleyenler de bu katliamlara ortaktirlar." ifadelerini kullandi.

SKAM'dan yapilan yazili açiklamada, Afrin Hastanesinin hedef alinmasiyla islenen korkunç katliamin, terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdigi, saldirida, aralarinda saglik çalisanlarinin ve insani yardim kuruluslari mensuplarinin da bulundugu onlarca sivilin ölmesi ve yaralanmasina neden oldugu kaydedildi.

Bu cani terör örgütünün, onu engelleyecek gerçek bir caydirici güç gördügü vakit bu katliamlari isleyemeyecegi belirtilen açiklamada, "Ancak terör listelerinde yer alan bu örgüt, onu terör listelerine ekleyenlerden kosulsuz destek aldigi için ileriye gitmektedir. PKK terör örgütünün uzantilari olan PYD, YPG ve SDG bu cinayetlerden ve katliamlardan sorumludurlar. Bunun yaninda, devletler ve bireyler olarak bunlara müzahir olan ve destekleyenler de bu katliamlara ortaktirlar." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada, bu örgütün isledigi terör suçlarinin herkes tarafindan açik bir sekilde görüldügü ve isledigi cinayetlerin bölgenin tamamina yayildigi aktarilirken, bu yasananlar karsisinda suskun kalmak veya bunlara göz yummanin, sinir tanimayan yeni cinayetlerin islenmesine yesil isik yakmaktan baska bir anlam ifade etmeyecegi kaydedildi.

Suriye halkinin, canilerin isledikleri cinayetlere ve uyguladiklari baskiya aldirmaksizin, onuru için bir milyon sehit verdigi hatirlatilan açiklamada, "Bu baglamda Kandil teröristleri ve onlara bagli terör gruplarinin cinayetlerini en agir biçimde kinarken, Suriye gündemine yabanci olan Kandil'in terör ajandasina hizmet etmek için kendi akrabalari ve insanlari aleyhinde islenen cinayetlerde bir masa olmayi kabul ederek, bazi bölgelerden ve asiret mensuplarindan bunlara katilan herkesi agir sekilde kiniyoruz." ifadesi kullanildi.

Açiklamada sunlar aktarildi:

"Bu terör gruplarinin destekçilerinden, hiçbir zaman terörle mücadelede ise yaramayan, sadece Suriyeli sivillerin ölümüne neden olan bu desteklerine son vermelerini talep ediyoruz. Sehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyoruz."

- 14 sivil hayatini kaybetmis, 32 sivil yaralanmisti

Terör örgütü YPG/PKK'nin sivillerin tedavi gördügü hastaneye dün aksam saatlerinde Tel Rifat'tan düzenledigi saldirida aralarinda bir bebegin de bulundugu 14 sivil hayatini kaybetmis, 32 sivil yaralanmisti.

YPG/PKK'nin 6 yil boyunca isgal ettigi Afrin, Zeytin Dali Harekati’yla terörden arindirilmisti ancak örgüt, ilçenin güneydogusundaki Tel Rifat'ta varligini sürdürüyor.
Kaynak: AA