PKK Operasyonunda Gözaltina Alinan HDP'li Baskan Da Dahil 3 Kisi Serbest Kaldi

Istanbul’da, bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik 4 gün önce düzenlenen operasyonda gözaltina alinan ve aralarinda HDP Beyoglu Ilçe Baskani Mehmet Sait Bor’un da oldugu 7 kisiden 3’ü ‘adli kontrol’ sartiyla serbest birakildi. Diger 4 süpheli tutuklandi.



Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürüten sorusturma kapsaminda yapilan teknik ve fiziki takibin ardindan 9 Haziran’da Istanbul’un 8 ayri ilçesinde 11 adrese es zamanli operasyon düzenlenmisti.

Söz konusu sorusturma kapsaminda HDP Beyoglu Ilçe Baskani Bor’un da aralarinda oldugu 7 süpheli yakalanarak gözaltina alinmisti.

Istanbul Terörle Mücadele Subesindeki ifade islemleri aksam saatlerinde tamamlanan 7 kisi, genis güvenlik önlemleri arasinda Çaglayan’daki Istanbul Adalet Sarayi’na sevk edildi.

Aralarinda HDP Beyoglu Ilçe Baskani Bor’un da bulundugu 3 süpheli, çikarildiklari adli makamlarca adli kontrol sarti ile serbest birakildi. Diger 4 süphelinin ise tutuklanarak cezaevine gönderildigi belirtildi.
Kaynak: İHA