NEÜ'de Kalite Toplantisi Gerçeklestirildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde (NEÜ) birim kalite koordinatörleri ve kalite elçilerine yönelik ‘Kalite Yönetim Sistemi Egitimi’ düzenlendi.

NEÜ'de Kalite Toplantisi Gerçeklestirildi
Egitimde, Online Risk ve Iç Kontrol Sisteminin (ORVIKS) tanitimi Kaliteden Sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Muhittin Okumuslar, Kurumsal Kalite ve Akreditasyon Koordinatörü Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan, kalite birimi personeli Hatice Balci ve Mehmet Çelik tarafindan yapildi. Toplantida, idari ve akademik birimlere programin temel isleyisi ve yapilmasi gerekenler konusunda bilgi verilerek, ilerleyen süreçlerde egitimlerin daha kapsamli sekilde devam edecegi ve kalite sürecinin tüm kurumda yaygin hale getirilmesinin hedeflendigi vurgulandi. Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Kurumsal Kalite Gelistirme ve Akreditasyon Koordinatörü Doç. Dr. Ceyhun Can Özcan, “Üniversitemiz için kalite güvencesi sistemlerini destekleyen bilgi yönetim sistemleri oldukça önemli. Ayni zamanda bilgi tabanini zenginlestirecek isbirlikçi bir kurum kültürü ile bilgi paylasimi ilkesinin kurumun her bir üyesi tarafindan benimsendigi ortam olusturulmaya çalisilmaktadir. Kurumdaki Bilgi Yönetim Sistemini, verilerin iç ve dis paydaslarla paylasilacak sekilde dizayn etmeye çalisiyoruz. Bu noktada, iç paydaslarin etkili kararlar verebilmesine yardimci olacak yönetim bilisim sistemleri kurum bünyesine katilmaya devam edecektir” dedi.

Faydalandiklari dis destekli sistemlerden ORVIKS ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Özcan, “ORVIKS, üniversitemizdeki kalite yönetimi süreçlerini yönetebilmemizi saglamaktadir. Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) göstergelerinin degerlerini birimlerimizden kanit dokümanlari ile birlikte kolayca toplayabilmemizi; ayni zamanda tüm kalite dokümanlarimizin ORVIKS üzerinde olusturulmasi ve yönetilmesi ile PUKÖ (Planla - Uygula - Kontrol Et - Önlem Al) döngülerinin isleyisini de kolaylastirmaktadir. Ayrica, kalite çalismalari hakkinda tüm islemlerin ORVIKS’e tasinmasi iç ve dis denetimlere daha rahat hazir olmamiza da imkan saglamaktadir” seklinde konustu.

Kurumsal Kalite Gelistirme ve Akreditasyon Koordinatörlügü hakkinda da kisa bir bilgilendirmede bulunan Doç. Dr. Özcan, “Koordinatörlügümüz, üniversitemizin iç kalite güvence sisteminin egitim-ögretim, arastirma ve gelistirme ve toplumsal katki faaliyetlerinin kurumsal bir yapi üzerinden yürütülmesi, yönlendirilmesi, süreç takibinin yapilmasi ve olusturulmasina katki vermektedir. Ayrica, bilgi tabanini zenginlestirecek isbirlikçi bir kurum kültürü ile bilgi paylasimi ilkesinin, kurumun her bir üyesi tarafindan benimsenmesini hedeflemektedir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA