Kula'nin Tarihi Manisa Büyüksehir'le Gün Yüzüne Çikiyor

Kula’da tarihi gün yüzüne çikarmak amaciyla çalismalarina devam eden Manisa Büyüksehir Belediyesi, Yunusemre Caddesi’nde cephe ve sokak sagliklastirma çalismalarini sürdürüyor.

Kula'nin Tarihi Manisa Büyüksehir'le Gün Yüzüne Çikiyor
Manisa Büyüksehir Belediyesi, Kula turizminin gelistirilmesine katkida bulunmak üzere gerçeklestirdigi çalismalarina devam ediyor. Kula’nin Yunusemre Caddesi’nde bulunan tarihi çarsida cephe ve sokak sagliklastirma projesi sürüyor. Yaklasik 8 milyon lira bedelle hayata geçirilen proje ile Yunusemre Caddesi üzerinde bulunan 96 dükkanin çehresi degistirilecek. Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, yapim çalismalari devam eden projeyi Kula Belediye Baskani Hüseyin Tosun, Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskani Ugur Topkaya, Büyüksehir Belediye Meclis Üyeleri Ibrahim Kilimci, Mustafa Uygun ve Nedim Güner, Kula Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Faik Sentürk ve teknik personel ile birlikte yerinde inceledi. Tarihi çarsida gerçeklestirilen projenin ilçeye deger katacagini belirten Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün önderliginde tarihin gün yüzüne çikartilmasi noktasinda çalismalara devam edeceklerini söyledi.



Manisa Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskani Ugur Topkaya, çalismalar hakkinda bilgiler verdi. Daire Baskani Ugur Topkaya, "Büyüksehir Belediye Baskanimiz Cengiz Ergün’ün önderliginde Kula’da tarihi gün yüzüne çikarmaya devam ediyoruz. Burada daha önceden restorasyon projelerimizi tamamlamistik. Geçtigimiz aylarda Tabduk Emre türbesinin etrafindaki çevre düzenlemesini ve restorasyonunu da tamamladik. Yine ayni sekilde Kula’nin tarihi çarsisinda, Yunusemre caddesinde bulunan 96 adet dükkanda restorasyon çalismalari ile cephe ve sokak sagliklastirma çalismalarina basladik. Çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor. Kula Belediye Baskanimizla çalismalarimizi yerinde inceledik. Esnaflarimizi magdur etmeden çalismalarimizi sürdürüyoruz. En kisa zamanda altyapisiyla, caddenin kaplamasiyla, cephelerin sagliklastirmasiyla caddemizi tamamlayip hizmete sunmus olacagiz" diye konustu.

Tarihi çarsida hizmet veren esnaf da cephe ve sokak sagliklastirma çalismalarindan memnuniyetlerini ifade etti.

Çarsinin en eski esnaflarindan olduklarini belirten Alaattin Palanduz, "Cephe ve sokak sagliklastirilmasi güzel. Büyüksehir Belediyesi ve Kula Belediyesi’ne tesekkür ederiz. Memleketimiz için hayirli olsun. Insallah yapildiktan sonra Kula’ya gerekli ziyaretçiler gelir. Emegi geçenlere tesekkür ederiz" dedi.

Ercan Özgün ise "Ben kendim de turizme yönelik hizmette bulunuyorum. Çalismalardan çok memnunuz. Tarihi dokusuna ulastigi zaman çok daha fazla ilgi çekecegine inaniyorum. Bizim islerimize de olumlu katkida bulunacagina inaniyorum. Hizmetlerden memnunuz" diye konustu.

Kaynak: İHA