Kadiköy'de Amazfit Cadde 10K Kosusu Heyecani

Kadiköy Belediyesi tarafindan "Amazfit Cadde 10K Kosusu ve Spor Festivali" kapsaminda düzenlenen 3 bin kisinin katildigi 10 kilometrelik kosuyu Etiyopyali atlet Getaye Galaw kazandi. CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel "1920", Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ise "1923" gögüs numarasiyla yarismaya katildi.

Kadiköy'de Amazfit Cadde 10K Kosusu Heyecani
Kadiköy Caddebostan Sahili’nde yaris öncesi sporculara yarismadan önce maske, su ve muz dagitilirken, bando ekibi marslar çaldi. Çetin Emeç Bulvari’nda yarisa baslayan sporcular, Bagdat Caddesi’ni geçip Sahil Fener istikametine yönelerek 10 kilometrelik parkuru tamamladi. Kosuyu yaklasik 30 dakikalik derecesiyle 664 gögüs numarali Etiyopyali Getaye Galaw kazandi. CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel "1920", Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ise "1923" gögüs numarasiyla yarismaya katildi.

Renkli görüntülere sahne olan maraton drone ile havadan görüntülendi.

“Kültür sanat ve spor etkinliklerimiz devam edecek”

Programda konusan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Kadiköy’de pandemiden sonra hayata dönüyoruz basligi adi altinda bir dizi etkinlik baslattik. Bu organizasyon bu çalismanin birincisi, sonra devami gelecek. Haziran ayinin sonu gibi Özgürlük Parki’nda tiyatro basliyor. Temmuz ayinda da Kalamis Parki’nda kültür sanat ve spor etabi var. Grup baskanvekilimizin ifade ettigi gibi hayata kontrollü dönüyoruz. Hayatta en önemli olan sey sagligimiz. Sagligimizla beraber hayata dönmemiz gerekiyor. Pandemi döneminde tüm kurallara uygun önlemlerle düzenlenen bir etkinlik. Tüm katilimcilara tesekkür ediyorum. Meclisin tozunu atan sayin vekilimiz, birazdan kosacak. Kosucu arkadaslarin en büyük rakibi sayin vekilimiz olacak” seklinde konustu.



“Pandemi kosullari düsünülerek her türlü önlem alinmis”

Amazfit Cadde 10K Kosusu ve Spor Festivali’ne katilan CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel, “Kadiköy bugün pandemiden sonra tedbirleri alarak normal hayata dönmenin en önemli adimlarindan birini atiyor. Baskanin davetiyle bizde buradayiz. Her firsatta ben maraton kosmaya çalisiyorum. Kadiköy’deki bu organizasyon, bu heyecan, burada bulunan binlerce kisiyle bana da büyük bir moral oldu. Ayrica çok ciddi sosyal sorumluluk projeleri de var. Görme engelli vatandaslarimizin maratonu kosmasina eslik edecegiz. Nereye baksaniz çok iyi düsünülmüs, çok iyi tasarlanmis bir maraton. Bir konuya da dikkat çekmek lazim. Pandemi devam ediyor, her türlü önlem düsünülmüs. Pandemi döneminde saglik önemli ama ruh sagligi, fiziksel saglik da önemli. Pandemi kosullari düsünülerek bu tip organizasyonlarin yapilmasi çok basarili. Belediye baskanimizi ve bütün ekibi yürekten kutluyorum. Baskan 1923 gögüs numarasiyla kosuyor. Bana da meclisimizin kurulus tarihi olan 1920 gögüs numarasini ayirmis. Bu da büyük bir jest, parlamentodaki bütün milletvekili arkadaslarimiz adina çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA