Hindistan'da Arakanli Müslümanlarin Kampinda Çikan Yanginda 56 Baraka Yandi

Hindistan'da baskent Yeni Delhi yakinlarinda Arakanli Müslümanlarin kaldigi kampta çikan yanginda 56 baraka kül oldu.

Ülke basinindaki habere göre, polis yetkilisi R.P. Meena, Yeni Delhi'nin güneydogusunda Kalindi Kunj metro istasyonu yakininda Arakanli Müslümanlarin kaldigi kampta yangin çiktigini bildirdi.

Çikan yanginda yaklasik 270 Arakanli mültecinin barindigi 56 barakanin yandigini belirten Meena, yanginda yaralanan olmadigini kaydetti.

"Yanginin nedeni henüz tespit edilmedi ve gerekli islemler yapiliyor." ifadesini kullanan Meena, yanginin kontrol altina alindigini belirtti.

- Arakanli Müslümanlara etnik temizlik

Myanmar'in Arakan eyaletinde 2012'de Budistler ile Müslümanlar arasinda çatismalar çikmis, olaylarda çogu Müslüman binlerce kisi katledilmis, yüzlerce ev ve is yeri atese verilmisti.

Arakan'daki sinir karakollarina 25 Agustos 2017'de düzenlenen es zamanli saldirilari gerekçe gösteren Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler, kitlesel siddet eylemleri baslatmisti.

Arakan'da siddet ve katliamlarin artmasiyla Arakanli Müslümanlar çevre ülkelere siginmak zorunda kalmisti.

Birlesmis Milletler'e (BM) göre, Agustos 2017'den sonra Arakan'daki baski ve zulümden kaçip Banglades'e siginanlarin sayisi 900 bine ulasti.

BM ve uluslararasi insan haklari örgütleri, Arakanli Müslümanlara yönelik siddeti "etnik temizlik" ya da "soykirim" olarak adlandiriyor.

Kaynak: AA