Hamas, Israil'deki Iktidar Degisikligini Önemsemediklerini Belirtti Açiklamasi

'Israil, Filistinlilerin haklarina el koyma ve öldürme politikalarinda birlesiyor. Netanyahu'nun düsüsü, direnisin Kudüs'ün Kilici savasinda kazandigi zaferin sonuçlarindan biridir'

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu'nun iktidari kaybetmesinin, geçen ayki Gazze saldirilarina karsilik direnisin baslattigi "Kudüs'ün Kilici Operasyonu'nun" sonuçlarindan biri oldugunu ancak Israil'deki yönetim degisikligini önemsemediklerini belirtti.

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri, sosyal medya hesabi Twitter'dan yaptigi açiklamada, Israil'de Gelecek Var ve Yamina partilerinin öncülügünde kurulan koalisyon hükümetinin güven oyu almasiyla 12 yildir devam eden Basbakan Binyamin Netanyahu döneminin sona ermesini degerlendirdi.

"Israil'deki iktidar degisikligini önemsemediklerini" kaydeden Ebu Zuhri, "Israil, Filistinlilerin haklarina el koyma ve öldürme politikalarinda birlesiyor. Netanyahu'nun düsüsü, direnisin Kudüs'ün Kilici savasinda kazandigi zaferin sonuçlarindan biridir." ifadelerini kullandi.

Israil'in abluka altindaki Gazze Seridi'ne 10 Mayis'ta baslattigi saldirilar, Hamas ile varilan ateskes dogrultusunda 21 Mayis'ta sona ermisti.

Gazze'deki saldirilarda 66'si çocuk, 39'u kadin olmak üzere 254 Filistinli hayatini kaybetmis, 1948 kisi yaralanmis, binlerce bina tamamen yikilmis ya da kullanilamaz hale gelmisti. Filistin direnis hareketleri ise Israil'in saldirilarina karsi Tel Aviv dahil olmak üzere birçok kenti füzelerle hedef almisti.

Israil'de Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid ve Yamina Partisi lideri Bennett öncülügünde kurulan koalisyon hükümeti, bu aksam 120 sandalyeli Mecliste 60 milletvekilinin destegiyle güven oyu almis ve 12 yillik Netanyahu dönemi sona ermisti.

Kaynak: AA