Türkiye'nin Sembol Bina Ve Tarihi Yapilari Kizilay Için Kirmizi Isikla Aydinlandi

Kurulusunun 153’üncü yil dönümü çesitli etkinliklerle kutlanan Türk Kizilay için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Galata Kulesi, Göbeklitepe, 2’inci TBMM Binasi gibi sembol yapilar dün gece kirmizi isikla aydinlandi.

Türkiye'nin Sembol Bina Ve Tarihi Yapilari Kizilay Için Kirmizi Isikla Aydinlandi
Türk Kizilay’in kurulus günü olan 11 Haziran gecesinde, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’nin destegiyle düzenlenen etkinlikle Galata Kulesi, Göbeklitepe, Alacahöyük Sfenksli Kapi, Patara Antik Kenti, II. TBMM Binasi / Cumhuriyet Müzesi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ayrica Ankara Atakule, TOBB Kuleleri ve Istanbul Atasehir Metropol AVM Kulesi 153. yil anisina kirmizi isikla renklendirildi.

Kizilay Genel Baskani Dr. Kerem Kinik, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’na kendilerine verdikleri destek için tesekkür ederek, “Bu topraklarin ortak degeri olan Kizilayimiz, milyonlarca gönüllünün ve Türk halkinin destegiyle her geçen yil daha da büyüyen bir iyilik hareketine dönüstü. Bu destegin verdigi güçle, Türk insaninin merhamet bayragini dünyanin en uzak cografyalarinda bile serefle dalgalandirmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA