Sigindigi Okul Yuvasi Olan 'Cengo', Kademeli Normallesme Sonrasi Ögrencilerle Bulustu

Izmir'in Menemen ilçesinde yavruyken sigindigi Emiralem Atatürk Ortaokulunun maskotu haline gelen ve 'Cengo' adi verilen köpek, salgin nedeniyle bir süredir ayri kaldigi ögrencilerle teneffüslerde yine kosup eglenmeye basladi Okulun müdür yardimcisi Filiz Kurtulus: 'Keske bütün okullar böyle hayvan sahiplense. Birkaç gündür çocuklar da burada onlari da çok özlemis'

HALIL FIDAN - Izmir'in Menemen ilçesinde, henüz yavruyken kirsal mahalledeki ortaokula siginan ve daha sonra yetkililerin sahiplenerek "Cengo" adini verdigi köpek, uzun süre ayri kaldigi ögrencilerle yeniden bulustu.

Emiralem Atatürk Ortaokulu bahçesinde iki yil önce bulunan köpek yavrusu, ögretmenlerin aldigi ortak kararla sahiplenildi, daha sonra da hayvana "Cengo" ismi verildi.

Okulun faal oldugu dönemde ögrencilerin ilgilendigi Cengo için bahçeye kulübe yapildi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle okullarin kapali oldugu dönemde Cengo'ya müdür yardimcisi Filiz Kurtulus, görevliler Ahmet Keklikçi ve Cüneyt Sakar bakti.

Cengo, salginla mücadele kapsaminda alinan kademeli normallesme karariyla okula dönen ögrencilerle bulustu. Bir süredir ögrencilerden ayri kalan Cengo, eski günlerde oldugu gibi yine teneffüse çikan çocuklarla bahçede kosup eglendi.

Köpegin bakimi üstlenenlerden müdür yardimcisi Filiz Kurtulus, AA muhabirine, daha önce de okulun bahçesinde kedi ve köpeklerinin bulundugunu ve bir sabah onlarin arasina yeni bir köpegin geldigini gördüklerini söyledi.

- "Sevgi dolu bir köpek, kimseye bir zarari da yok"

Cengo'nun kisa sürede okula adapte oldugunu ifade eden Kurtulus, sunlari kaydetti:

"Okulda hayvanlarimiz vardi. Elimizden geldigince onlari da beslemeye çalisiyorduk. Bir sabah okula geldigimizde minik bir köpegin de bunlara dahil oldugunu gördük. Ilk andan itibaren çok sevimliydi bunun için onu da ailemize kattik ve cengaver manasinda, 'Cengo' adini verdik. Düzenli olarak asilarini yaptiriyoruz, mamasini aliyoruz. Cengo okula çok alisti ve hafta sonlari bizleri özlüyor. Okula her gelisimizde bizi karsiliyor. Sevgi dolu bir köpek, kimseye bir zarari da yok. Iki yildir bizimle, çok mutluyuz. Salgin nedeniyle okullar kapali oldugunda da yine onu yalniz birakmadik."

Filiz Kurtulus, ögrencilerin de köpegi çok sevdigini dile getirdi.

Cengo için çevreden topladiklari malzemelerle kulübe hazirladiklarini anlatan Kurtulus, "Keske bütün okullar böyle hayvan sahiplense. Birkaç gündür çocuklar da burada onlari da çok özlemis. Teneffüslerde bahçede güzelce oynuyorlar." dedi.

Köpegin yanindan ayrilmadigi 57 yasindaki Ahmet Keklikçi ise küçüklügünden beri hayvanlarla ilgilendigini belirterek, okulda sevimli bir hayvana baktigi için mutlu oldugunu söyledi.

Hafta sonlari ve tatiller dahil hayvanin bakimini aksatmadiklarini vurgulayan Keklikçi, "Bana çok alisti ben de onu çok seviyorum. Sabah gelince ilk is olarak ona mama veriyorum. 2 yildir burada bizimle, cumartesi ve pazar dahil sürekli onunla ilgileniyorum. Ona evladimiz gibi sahip çiktik, Cengo'yu çok seviyorum." diye konustu.
Kaynak: AA