Sardunya Festivali Öncesinde Duvarlara Hayat Veriyorlar

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde; Cumhuriyet Kadinlari Dernegi tarafindan Türkiye’de ilk kez Ayvalik Kaymakamligi ile Ayvalik Belediyesi’nin de destegiyle Eylül ayinda düzenlenecek olan Sardunya Festivali öncesinde ilçedeki sanatçilar da bos durmuyor. Festival öncesinde adeta bir sanat sehri olan Ayvalik’in kötü görünümlü duvarlari ile trafolarini renklendirmeye çalisan sanatçilar, sanatin ruhunu yansittiklari emekleriyle ilçenin görünümüne vizyon katmaya çalisiyorlar.

Sardunya Festivali Öncesinde Duvarlara Hayat Veriyorlar
Bu kapsamda, Ayvalik’ta araç trafiginin en yogun oldugu Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Ilçe Jandarma Komutanligi’nin caddeye bakan kismina hayat veren ressam Çetinel çifti ise yüreklerde taht kuruyor.

Sardunya Festivali öncesinde gerçeklestirilen etkinlikler çerçevesinde Ilçe Jandarma Komutanligi binasinin dis kismindaki duvara hayat vermeye çalistiklarini kaydeden ‘Nena’ lakapli Nalan Meral Çetinel “Bu duvar daha önce gerçekten çok kötü bir görünümdeydi. Ilçenin araç trafigini saglayan tek ana arteri oldugu için de bu kötü görüntünün ortadan kaldirilmasi amaciyla tamamen gönüllü olarak bu ile basladik. Bu duvari bu hale getirmeye baslayinca Ayvalik sakinlerinin son derece memnun oldugunu gördük. O kadar yogun tebrikler aldik. Bu yogun ilgi ve tesekkür dolu sözlere yanit vermek için bazen çalisamadik bile. Sonuçta Ayvalik bir sanat sehri. Bu sehrin her kösesi çok güzel olmak zorunda. Bizde bunun için çaba gösteriyoruz” dedi.

Mustafa Kemal Çetinel ise Ayvalik’a 7 yil önce gelip yerlestiklerini belirterek, “ Resim sanati yapiyoruz. Burada ‘Boyali Eller Art’ ismini tasiyan bir atölye açtik. Burada ögrenciler yetistirip, resim sanatina kazandirmaya çalisiyoruz. Benim 50 yillik bir ressamlik geçmisim var. Ayvalik bizim için çok dinlendirici bir yer. Bu kentin dört bir yani sanat kokuyor. Bizde bu duvari esimle birlikte gönüllü olarak boyayarak ilçe halkina kazandirmaya çalisiyoruz. Bu konuda ilçe halkindan gerçekten çok müthis ve olumlu tepkiler aliyoruz“ diye konustu.

Istanbul da yasayan ve Ayvalik’a tatil amaçli geldigini söyleyen Meltem Afsin ise ilçenin cadde ve sokaklarini gezerken tesadüfen gördügü Çetinel çiftinin duvar çalismasina adeta hayran kaldigini vurgulayarak, “O kadar güzel olmus ki, insanin gözü gönlü açiliyor. Sanatçilarimizi yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA