Samsun'da Rengarenk Uçurtmalar Gökyüzü Ile Bulustu

Samsun'da "Uçurtmamda Sevgi Var" senliginde rengarenk yüzlerce uçurtma gökyüzünde dalgalandi.

Büyüksehir Belediyesi is birliginde Atakum Bilim Sanat Merkezi'nce 2021'in "Yunus Emre ve Türkçe Yili" ve "Haci Bektas Veli Yili" olmasi dolayisiyla Batipark'ta "Uçurtmamda Sevgi Var" senligi düzenlendi.

Yüzlerce kisinin katildigi uçurtma senligi renkli görüntülere sahne oldu. Rengarenk yüzlerce uçurtma gökyüzünde dalgalanirken çocuklar kadar büyükler de eglenceli vakit geçirdi.

Vatandaslar hafta sonunu doga ile iç içe, yesillik alanda bir arada geçirmenin keyfine vardi.

Çocuklar, uçurtmanin nasil uçacagina dair teknikleri ögrenmek için ailelerinden yardim alirken büyükler de çocuklariyla birlikte uçurtma uçurmanin mutlulugunu yasadi.

Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, gazetecilere, senligin birlik ve beraberlik duygusunun güçlenmesi amaciyla düzenlendigini söyledi.

Atakum Bilim Sanat Merkezi Müdürü Hamza Tural ise Türk-Islam gelenegindeki önemi sik sik vurgulanan "Siddete karsi sevgi ve hosgörü" siariyla gerçeklestirilen senlikte, Yunus Emre ve Haci Bektas-i Veli siir ve deyislerinin yer aldigi uçurtmalarin ögrenciler ve veliler tarafindan gökyüzüne gönderildigini kaydetti.

Kaynak: AA