Pandeminin Olusturdugu Olumsuz Etki, Sporla Atilacak

Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, pandemi sonrasinda en faydali çalismalari yapacak islerin planlamasini yaptiklarini söyleyerek, "Gençlerimizin ve vatandaslarimizin saglikli yasamina etki edecek aktivitelere dönüstürmek için çalismalar içerisindeyiz" dedi.

Pandeminin Olusturdugu Olumsuz Etki, Sporla Atilacak
Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, kademeli normallesme süresi ile beraber yeniden aktif çalismalara baslayacaklarini söyleyerek, "Gençlik ve Spor Il Müdürlükleri olarak basta Kayseri’miz olmak üzere normallesme süreci ile birlikte evlerimizde gençlerimizin, çocuklarimizin daha dogrusu tüm yas kategorilerimizin belirli araliklar ile kapali kaldigi günlerden sonra insallah önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanligimizin talimati ile tüm tesislerimizde yeniden aktif çalismalarimiza baslayacagiz. Bizim kurum olarak nihai amacimiz bu süreçten sonra çocuklarimiza, gençlerimize hem çesitli branslarda spor yaptirma, onlara branslardaki yeteneklerine göre o hizmeti aktarabilme hem de bundan sonra pandeminin olusturdugu dezavantajli durumu gençlerimizin ve vatandaslarimizin saglikli yasamina etki edecek aktivitelere dönüstürmek için çalismalar içerisindeyiz. Tüm tesislerimizi bundan sonra 7 gün 24 saat açik bir sekilde hareket edecegiz. Antrenörlerimizi ve uzmanlarimizi bu konuda çesitli branslarda ailelerimize nerede, ne sekilde çalismalar yaptigimizin tanitimini hem basin hem de sosyal medya araciligiyla da sunacagiz" dedi.

"Bizler gerçekten interaktif bir kurumuz" diyen Kabakci, "Pandemi sonrasi en faydali çalismalari yapacak islerin planlamasini yapiyoruz. Bizim nihai hedefimiz herkesi saglikli yasam basta olmak üzere teknolojinin de olusturdugu olumsuzluk ve bagimliliklari ortadan kaldirarak, onlari hem hareketli nesiller hem de sporun tabana yayilmasini yani spor kültürünü tüm halkimizin hayatina yerlestirmek istiyoruz. Vatandaslarimizin günde en az 1 saat spor yasantisinin içerisinde olmalarini, çocuklarin mutlaka bir bransi yapmalarini istiyoruz. Özellikle önümüzdeki günlerde planlamasini yapacagimiz yaz spor okullarina ve il spor merkezlerine kayit ettirmelerini diliyoruz. Bizlerde bunun için variz. Iyi bir kadromuz, iyi bir antrenör yapilanmamiz ve uzmanlarimiz var. Tesislerimiz çok iyi her tesiste her türlü çalismayi, uygulamayi vatandaslarimizin ve çocuklarimizin insallah hizmetine sunacagiz. Ben herkesin bu heyecani kusanmis oldugunu görüyorum. Çünkü pandeminin olusturdugu hareketsizlik herkesi etkiledigi gibi çocuklarimizin da bu dönem içerisindeki obeziteye yönlenme konusundaki durumlarini da gören vatandaslarimizin insallah çocuklarimiz ile birlikte kendilerinin de sporun içerisinde katilacagini düsünüyorum. Bu konuda biz buradayiz ama her türlü yardim, destek ve sportif çalismalarda da kendilerini emirlerindeyiz. Bunu tüm çocuklarimiza ve vatandaslarimiza bir heyecan ile anlatarak, bunlarin imkanlarini, tesislerin imkanlarini ve tüm teknik ve kapasitelerimiz ile birlikte vatandaslarimizin ve çocuklarimizin saha ve alandaki çalismalarini destek verecegimizi belirtmek isterim" diye konustu.

Kaynak: İHA