Milli Egitim Bakani Selçuk Telafi Egitimin Detaylarini Paylasti

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, telafi egitimin detaylarini sosyal medya hesabindan madde madde paylasti.

Milli Egitim Bakani Selçuk Telafi Egitimin Detaylarini Paylasti
Bakan Selçuk sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda telafi egitimin detaylarini açikladi.

Bakan Selçuk, "Telafiye kimler geliyor? Nasil oluyor? Yaz tatilinde neler olacak? Merak ettiklerini madde madde siralayayim" diyerek detaylari paylasti.

Ögrencilerin karnelerine 18 Haziran’dan itibaren e-Okul’dan ulasabileceklerini aktaran Bakan Selçuk, 2 Temmuz’dan itibaren de karnelerin okullardan yüz yüze alinabilecegini söyledi.



’Telafide Ben de Varim’ programinin 5 Temmuz’da baslayip 31 Agustos’a kadar sürecegini ve okullarin yaz boyu açik olacagini ifade eden Bakan Selçuk, "Geçen yil oldugu gibi bu yil da ilkokul ögrencilerimizi ’Arkadas’ kitabiyla bulusturacagiz, merak etmesinler ödev degil. Ögrencilerimiz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi, Saglik Bakanligi, Içisleri Bakanligi ve belediyelere bagli tesis ve merkezlerden yararlanabilecekler. Nerelerde ne var ayrica duyuracagiz" açiklamalarinda bulundu.

Ögrenci, ögretmen ve velilere yönelik örnek egitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erisim saglanabilecegini duyuran Bakan Selçuk, katilmak isteyen velilerin, bulunduklari yerlerde il/ilçe milli egitim müdürlükleri ve okul müdürlüklerine basvuru yapabileceklerini kaydetti.

Bakan Ziya Selçuk, akademik eksiklikler için ögretmenlerin Talim Terbiye Kurulu Baskanliginin belirledigi kritik kazanimlar dogrultusunda ögrencilerin akademik gereksinim tespitini yapacagini vurgulayarak sunlari kaydetti:

"Bu program bir buçuk yil sürecek. Destekleme programi için 1-8. sinif ögrencilerimize çalisma kitaplari, 1-4. sinif ögrencilerimize tamamlayici çalisma yapraklari hazirladik. Eylül ayinda çalismla kitaplarini ücretiz dagitacagiz. Kovid-19 salgini koruma tedbirleri dogrultusunda gerekli önlemler alinarak egitim faaliyetlerine katilacak tüm ögrenci, veli ve ögretmenler için HES kodu sorgulamasi yapilacak"
Kaynak: İHA