Kadirga Sanat Galerisi 'Ask Olsun' Sergisine Ev Sahipligi Yapti

Fatih Belediyesi Kadirga Sanat Galerileri’nde güzel yazi ustasi Etem Çaliskan’in eserlerinden olusan ‘Ask Olsun’ sergisi sanatseverlerle bulustu. Açilan sergiye Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan da katildi.

Kadirga Sanat Galerisi 'Ask Olsun' Sergisine Ev Sahipligi Yapti


Fatih Belediyesi’nin ev sahipligi yaptigi güzel yazi ustasi Ethem Çaliskan’in çizdigi resimlerden olusan sanat sergisi Fatih Kadirga Sanat Galerileri’nde açildi. Çaliskan’in pandemi sürecinde çizdigi güncel 56 resim sanatseverler ile bulustu. Vatandaslar tarafindan yogun ilgi gören sergiye Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan da katildi.



"Fatih’te böyle bir sergi olmasindan çok heyecan duyuyorum”

Sergi açilisinda konusma yapan Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan: “Fatih Kadirga semti öncelikle tarihi ve özel bir semt. Istanbul’un kültür hayatina çok önemli sanat galerileri kazandirdik. Yeni sanatseverler buralari görüyor. Çok önemli bir mekan. Su ana kadar sergileri yaptik ama pandemi sürecine denk geldi. Bugünde kiymetli sergilerden bir tanesindeyiz. Degerli üstat Ethem Çaliskan’in bu sergisi çok kiymetli bir sergi. 93 yasinda bir sanatçimiz ve emsali çok olmayan birisi. Ben belediye baskani ve ayni zamanda bir sanatsever olarak Fatih’te böyle bir sergi olmasindan çok heyecan duyuyorum” seklinde konustu.



Sergi açilisinda konusan sanatçi Ethem Çaliskan: “Bu son yillarda korona denilen hastaligin hapis etmesinden dolayi çok çalisma imkanim oldu. Benim isim çalismak ve herkesin de çok çalismasini isterim. Ben bu hastaliktan yararlandim. Böyle yararlanmayi yüce Allah bir daha göstermesin. Bize böyle bir salonda sergimizi açma yardimini bizden esirgemedigi için Fatih Belediyesine ve sayin baskanina tesekkürlerimi sunuyorum. Bu salon olmasaydi ben bu çalismalarimi yine yapacaktim ama kimseye sunamayacaktim” dedi.

Kaynak: İHA