Istanbullular, Kisitlamasiz Cumartesinin Keyfini Çikariyor

Istanbullular, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamindaki kademeli normallesme sürecinde sokaga çikma kisitlamasinin uygulanmadigi ikinci cumartesi gününde, günesli havayi da firsat bilerek disarida vakit geçiriyor.



Kentin sahil kesimlerini tercih eden vatandaslar, piknik yapiyor, çocuklariyla eglence mekanlarinda vakit geçiriyor.

Sahil kesimlerinde yürüyüs yapanlarin, bisiklete binenlerin, denizin kenarinda oturup manzarayi seyredenlerin hareketliligi gözleniyor.

Beylikdüzü Gürpinar sahilinde bazi vatandaslarin çocuklariyla denize girdigi görüldü.

Kahvalti için sahil kesimlerindeki kafe ve restoranlari tercih edenler de yogunluk olusturdu. Sahil kesimlerindeki hareketlilik dolayisiyla bu alanlardaki otoparklar doldu.

Kentin cadde ve meydanlarinda ise ögle saatlerine dogru hareketlilik artti. Bazi vatandaslar meydanlardaki banklarda otururken, bazilari alisveris yapiyor.

- Trafik yogunlugu olustu

TEM otoyolu ve D-100 kara yolunun bazi noktalarinda da trafik yogunlugu yasaniyor.

Anadolu Yakasi'nda D-100 kara yolunda Kartal ve Maltepe'den Kadiköy istikametinde trafik yogun ilerlerken, Caddebostan sahilinde de trafikte artis yasaniyor.

Avrupa Yakasi'nda da Halicioglu-Haliç Köprüsü, Dolmabahçe-Besiktas, Ortaköy-Bebek arasinda sabah saatlerinde yogun trafik olustu. D-100 kara yolunda Bahçelievler 15 Temmuz Sehitler Köprüsü istikametinde Zincirlikuyu'ya kadar trafik bazi noktalarda yogun, bazi yerlerde de akici ilerliyor. Kara yolunun Bahçelievler Avcilar istikametinde de trafik yogun seyrediyor.

Kentte, metrobüs ve otobüs duraklarinda da hareketlilik yasaniyor.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Trafik Yogunluk Haritasina göre saat 12.20 itibariyla trafik yogunlugu yüzde 58 olarak ölçüldü.

Kaynak: AA