Glutensiz Pasta Hazirlayan Anneler Çölyak Hastasi Çocuklarin Dogum Gününü Kutluyor

Elazig'da Çölyak Glutensiz Beslenme Derneginde olusturulan mutfakta glutensiz dogum günü pastasi, börek ve tatli yapimini ögrenen kadinlar, hazirladiklari pastayla ziyaret ettikleri çocuklara sürpriz kutlama yapiyor Pastayla ilk kez dogum gününü kutlayan 8 yasindaki Kubilay'in annesi Zinnet Ayik: 'Allah razi olsun, sayelerinde oglum dogum günü pastasinin tadina vardi'.

ISMAIL SEN - Elazig'da glutensiz pasta yapimini ögrenen kadinlar hazirladiklari pastalar ile çölyak hastasi çocuklara sürpriz dogum günü kutlamasi yapiyor.

Genel merkezi Elazig'da olan Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneginde, "Çölyak dogum günü kutlamasina engel degil" sloganiyla olusturulan mutfakta dernek üyesi gönüllü anneler, ustasindan glutensiz dogum günü pastasi, börek, kurabiye, pogaça ve tatli yapimini ögreniyor.

Aldiklari egitimle görüntüsü ve lezzetiyle birbirinden güzel dogum günü pastalari hazirlayan kadinlar, rahatsizliklari nedeniyle pasta yiyemeyen, glutensiz pasta bulamadiklarindan dolayi da hiç dogum günü kutlamayan çocuklari evlerinde ziyaret ediyor.

Hazirladiklari pasta ile sürpriz dogum günü kutlamasi yapan kadinlar mutfakta ürettikleri diger pasta ve börekleri de rahatsizligi bulunan ihtiyaç sahibi çocuklara ulastiriyor.

Kadinlar bu iyilik hareketi ile hem yüzleri güldürüyor hem de gönülleri fethediyor.

- Kubilay ilk kez dogum gününü kutladi

Kadinlarin 2 ayda dogum gününü kutladigi 7 çocuktan biri de 8 yasindaki Kubilay Ayik oldu.

Pastayi afiyetle yiyen Kubilay ilk kez dogum gününü kutlamanin mutlulugunu yasadi.

Kubilay'in annesi Zinnet Ayik, AA muhabirine, gluten içermeyen dogum günü pastasi bulamadiklari için çocuguna bugüne kadar hiç yas günü yapmadiklarini belirterek, "Allah razi olsun, sayelerinde oglum dogum günü pastasinin tadina vardi. Ilk dogum gününü kutladi. Herkese tesekkür ederim." dedi.

Dernegin baskan vekili Ayse Firat, uyguladiklari sosyal sorumluluk faaliyetiyle amaçlarinin hem çölyak hastasi çocuklarin kalbine dokunmak hem de bu hastaliga dikkati çekerek farkindalik olusturmak oldugunu belirtti.

- "Ihtiyaci olan çocuklara ücretsiz ulastiriyoruz"

Dernek bünyesinde kurduklari mutfakta özellikle ailesinde çölyak hastasi bulunan gönüllü kadinlarin, sef esliginde gluten içermeyen yas pasta, kurabiye, börek ve tatli yapimini ögrenmelerini sagladiklarini dile getiren Firat, "Çölyak hastasi çocuklarimiz dogum günlerini kutlamiyor çünkü glutensiz dogum günü pastasi bulamiyor. Bu proje ile her hafta 5 annemizi mutfagimiza aliyor, onlara glutensiz ürünlerin yapimi konusunda egitim veriyoruz. Dernegimizde üretiyor, ihtiyaci olan çocuklara ücretsiz ulastiriyoruz." diye konustu.

Firat, bu çocuklardan birinin de 8 yasindaki Kubilay oldugunu anlatarak, "Hiç dogum günü kutlanmamis, yas pastanin tadina hiç bakmamisti. Gönüllü anneler olarak glutensiz dogum günü pastasi hazirlayip, sürpriz yaparak Kubilay'in dogum gününü kutladik, çok mutlu oldu." ifadelerini kullandi.

Gönüllü annelerden Zeynep Karakaya çölyak hastaligi ile küçük yasta tanisan çocuklarin uygulamak zorunda olduklari diyet nedeniyle en çok sevdikleri yas pasta, kurabiye ve börek gibi gidalardan uzak kaldigini aktardi.

Karakaya, aldiklari egitimle hazirladiklari ürünler sayesinde çocuklarin bu lezzetlerden mahrum kalmamasini sagladiklarini kaydetti.

Kaynak: AA