Eski KOSGEB Basmüfettisi Ve 8 Süpheli Hakkinda Iddianame Hazirlandi

FETÖ’nün Gaybubet evlerine yönelik düzenlenen operasyonda aralarinda eski Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Desteklere Idaresi Baskanligi (KOSGEB) Basmüfettisi Yasin T. ile 8 süpheli hakkinda iddianame hazirlandi.

Ankara ve Bolu’da MIT ve Emniyet tarafindan düzenlenen operasyonda yakalanan süpheliler hakkinda ‘silahli terör örgütüne üye olma’ ve ‘silahli terör örgütü kurma ve yönetme’ suçlarindan iddianame düzenlendi.

Firari örgüt üyelerinin yurtdisina kaçirilmasi ve saklanmasini saglayan ve bu görevde aktif rol oynadigi tespit edilen Yasin T., yurt disina kaçmak için Ankara’dan Istanbul’a hareket ettigi sirada yaninda bulunan süphelilerle birlikte Bolu’da durdurularak yakalandi. Takibe alinan aracin durduruldugu sirada da Ankara’da MIT ve Emniyet tarafindan es zamanli operasyon gerçeklestirildigi ögrenildi.

Operasyonda Yasin T. Ile esi Asli T.’nin yani sira Yasin T.’nin ablasi Figen D. ve eski emniyet müdürü olan Hasan D., eski emniyet müdürü Cihangir B., eski binbasi Hakan U., eski albay Yasar Ö., sivil imam Murat O. Ve eski Basbakanlik personeli Metin K. gözaltina alindi. Adliyeye sevk edilen süphelilerden Yasin T., Cihangir B., Yasar Ö., Murat O. ve Metin K. tutuklanirken, Asli T., Figen D. Hakan U. Ve Hasan D. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Gaybubet evlerinde saklanan FETÖ’cülerin kendi arasinda dayanismayi korumaya çalisarak, örgütün varligini sürdürmeye amaçladiklari ögrenildi. Iddianamede, yurt disina çikmak isteyen örgüt üyelerinin de bu durumu ‘hicret’ olarak nitelendirildigi ifade edildi. Yurtdisina kaçista Bodrum’dan, Meriç Nehri üzerinden ve Izmir’den özel yatlarla Yunanistan’a ve Yunan adalarina, Hatay üzerinden Suriye’ye ve Artvin üzerinden de Gürcistan’a insan kaçakçilariyla isbirligi kurarak kaçma çalismalari gerçeklestirildigi belirtildi.

‘Kaçis organizasyonunda giyilecek kiyafete kadar örgüt belirlemis’

Hazirlanan iddianamede, yurtdisina kaçis hazirligindaki örgüt üyelerinin, örgüt tarafindan gönderilen formlari doldurmasinin ardindan kaçis isleminin de gene örgüt tarafindan onaylandigi ortaya çikti. Kaçis islemi onaylanan örgüt üyelerine ‘yapilacaklar listesi’ adi altinda örgüt üyelerinin kullanacagi cep telefonu, haberlesme programi ve giyilecek kiyafete kadar belirlendigi tespit edildi. Yurtdisina çikis sonrasi siniri geçebilen örgüt üyelerinin yakalanmalari durumunda diktatörlükten kaçtigini söyleyerek siginma talebinde bulunulmasi söylenmis.
Kaynak: İHA