Döviz Bürolarindaki Eskimis Paralari Sahte Para Yapiminda Kullanan 2 Süpheli Yakalandi

Denizli’ye sahte para sokmaya çalisan 2 süpheli döviz bürolarindan aldiklari kullanilmayacak durumda olan banknotlari, sahte paralara dönüstürdükleri tespit edildi. Operasyon neticesinde sahte para yapiminda kullanilan malzemeler ve piyasa degeri 83 bin TL olan toplam 144 adet sahte para ele geçirildi. Yakalanan 2 süpheli adliyeye sevk edilmesinin ardindan 1 kisi tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Döviz Bürolarindaki Eskimis Paralari Sahte Para Yapiminda Kullanan 2 Süpheli Yakalandi


Denizli Cumhuriyet Bassavciliginin talimatlari ile Denizli Il Emniyet Müdürlügüne bagli Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü (KOM) ekipleri Denizli genelinde Parada Sahtecilik olayi ile her türlü sahtecilik suçunu isleyen süpheli ve organizasyonlarin tespiti, yakalanmasina yönelik çalisma baslatti. Yapilan çalismalar neticesinde Denizli ve birçok ilde bulunan döviz bürolarindan yipranmis, eskimis, yirtilmis ve kullanilamayacak durumda olan yabanci ülkelere ait banknotlari aldiklari tespit edildi. Yabanci ülkelere ait para birimleri olan banknotlar üzerinde onarim yaparak, hasar görmüs gerçek paralar üzerinde bulunan güvenlik uyarilarini sahte paralara yerlestirerek, kontrol cihazlarindan geçecek sekilde sahte para yaptiklari ortaya çikti.

Piyasa degeri 83 bin TL olan toplam 144 adet sahte para ele geçirildi

Piyasaya sahte para sürmek isteyen süphelilerin yakalanmasina yönelik gerçeklestirilen operasyonda Denizli sinirlarina girdigi anda KOM ekipleri tarafindan takibe alindi. Araç durdurularak içerisindeki 2 süpheli yakalandi. Süphelilerin üzerinde ve araçta yapilan aramada 56 adet 1000 Somu (Özbek para birimi), 25 adet 200 Euro, 25 adet 50 Euro, 13 adet 100 ABD Dolari, 12 adet 20 ABD Dolari, 7 adet 100 Manat (Azeri para birimi), 5 adet 1 ABD Dolari, 1 adet 2 ABD Dolari olmak üzere piyasa degeri 83 bin TL olan toplam 144 adet sahte oldugu degerlendirilen para ele geçirildi. Banknotlar üzerinde degisiklik yapmada kullanilan 1 adet maket biçagi, 8 adet boyama kalemi, 2 adet milimetrik ölçüm cetveli ele geçirildi.

Operasyon sonucunda ‘Parada Sahtecilik’ suçlarindan adli makamlara sevk edilen 2 süpheliden 1’i tutuklanarak cezaevine sevk edildi.
Kaynak: İHA