Doganin Içinde Yürüyüs Parkuru Turizme Kazandirilacak

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Eregli ilçesine bagli Kandilli Beldesi Topyeri mevkiinden baslayan ve Bali Mahallesine ulasan, ‘Bisiklet ve yürüyüs yolu’ olarak hizmete giren eski tren yolunda yürüyüs yaparak incelemelerde bulundu.

Doganin Içinde Yürüyüs Parkuru Turizme Kazandirilacak
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Eregli ilçesine bagli Kandilli Beldesi Topyeri mevkiinden baslayan ve Bali Mahallesine ulasan, Il Özel Idaresi ve Kaymakamlik tarafindan ‘Bisiklet ve yürüyüs yolu’ olarak halkin istifadesine sunulan eski tren yolunda yürüyüs yapti, incelemelerde bulundu ve bisikletçilerle sohbet etti.

Yapimi belirli bir bölgede halen devam eden çalisma tamamlandiginda 14 kilometrelik bir bisiklet ve yürüyüs parkuru vatandaslarin hizmetine sunularak il turizmine kazandirilmis olacak. Parkur, Kandilli beldesine ve Eregli Ilçesine 7 kilometre mesafede yer aliyor.

Vali Tutulmaz’in bisiklet ve yürüyüs parkurundaki incelemelerine Karadeniz Eregli Kaymakami Ismail Çorumluoglu, BEÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufali, Karadeniz Bölge komutani Tugamiral Taner Gün, Il Jandarma komutani Gönen Süslü, Ilçe Jandarma Komutani Berkay Osan, Kandilli Belediye Baskani Mustafa Aydin, is insani Akin Tatoglu ve bazi il müdürleri katildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, daha sonra ilçeye bagli Kocaali Köyü Ahmetler Mahallesi’nde Osmanli Çilegi yetistiriciligi proje alaninda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldi.

Il Özel idaresince kamp alani yapilmasi düsünülen Sücüllü Köyü Kireçlik sahiline gelen Vali Tutulmaz, burada incelemelerde bulunarak, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayilmaz’dan bilgi aldi.
Kaynak: İHA