Çesme'de, Toplu Tasima Araçlarina Sivil Jandarma Denetimi

Çesme’de sivil jandarma ekipleri, görev yaptiklari bölgelerde toplu tasima araçlari ile yolculuk yaparak, kurallara uyulup uyulmadigini denetlemeye basladi.

Çesme'de, Toplu Tasima Araçlarina Sivil Jandarma Denetimi
Çesme Kaymakami Ünal Çakici, sosyal medya hesabindan bir video yayimlayarak, sivil jandarma ekiplerinin toplu tasima araçlarinda denetim yaptigini duyurdu. Kaymakam Çakici, sosyal medya sayfasinda, "Jandarma trafik birimlerimiz toplu tasima araçlarinda sivil olarak yolculuk yapip kurallara uyulup uyulmadigini denetliyorlar" diye yazdi.

Toplu tasima araçlarina sivil giysilerle binen jandarma ekipleri kendisini tanitarak, "Kaptandan ve sizlerden habersiz olarak yolculuk yaptik. Amacimiz, yolculuk esnasinda sürücümüzün kusurlari varsa, onlari tespit etmek. Ayni sekilde yolcularimizin ihlali varsa onlari tespit etmek. Genel olarak kaptanimiz aracini gayet iyi kullandi. Ancak emniyet kemeri takili degil. Onunla ilgili gerekli islemi yapacagiz. Bildiginiz gibi toplu tasima araçlarinda meydana gelen kazalarda yaralanmalarin birçogu, araçta savrulma veya araç devrildigi takdirde araçtan düserek altinda kalma seklinde meydana geliyor. Bu nedenle sizlerde yolculuk esnasinda lütfen kurallara uymaya özen gösterin. Emniyet kemerlerinizi takin. Bir ihbariniz oldugu zaman da 112’yi arayarak bilgilendirmede bulunabilirsiniz" diyerek yaptiklari denetlemeyle ilgili bilgi verdi.
Kaynak: İHA