Beton Duvarla Kapatilan Yol, Vatandaslarin Çilesi Oldu

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaklasik 2 yil önce evlerine çikan yolun beton duvarla kapatilmasi sonucu magdur olan aileler, yolun açilmasi için yardim bekliyor. Kendi evlerine gidebilmek için komsunun bahçesinden geçmek zorunda kaldiklarini ifade eden aile fertleri, evlerine çikan yolun tekrardan açilmasini için yetkililere seslendi.

Beton Duvarla Kapatilan Yol, Vatandaslarin Çilesi Oldu
Düziçi ilçesi Çamiçi Mahallesinde yaklasik 2 yil önce ana yol üzerinde çalisma yapildi. Çalismalar kapsaminda 3 evin giris-çikis yolu beton duvarlarla kapatildi. Yolun kapatilmasinin ardindan evlerine gidecek yol kalmayan aileler komsunun bahçesini kullanmaya basladi.

Kendi evlerine gidip gelebilmek için komsu evin bahçesini kullanan oradan da evlerinin damina geçip merdivenle evlerine ulasan aileler magdur olduklarini ifade ederek yolun tekrardan açilmasi için yetkililerden yardim istedi.

“Üç aile magdur durumdayiz”

Kapatilan yollarinin tekrardan açilmasini isteyen Zeynep Gökçe, “Evimin yolu olmadigi için zor durumdayim. Buna bir çözüm bulunmasini rica ediyorum. 1991 yilindan beri buradayiz. Evimize direkt yol çikiyordu simdi beton duvarlarla yolumuz kapandi. Yolumuzun tekrardan açilmasini istiyorum. Daha önce yolumuz hemen yol kenarindan çikiyordu. 3 aile suan çok magdur durumdayiz. Yolumuz kapali ne yapacagimizi bilmiyoruz. Saman dolu çuvallari falan yol olmadigi için ikinci kattan asagiya atiyoruz. Yan taraftaki komsunun bahçesinden inip çikiyorum. Yolumuzun açilmasini istiyorum” diye konustu.



“Sorunumuz yolsuzluk, yol istiyoruz”

Evlerine gidip gelmek için komsunun bahçesini kullandiklarini söyleyen Ayse Kum, “3 tane evimiz var sorunumuz yolsuzluk. Yol yok. 3 ev böyle rezil durumdayiz. Hapisiz. Yol istiyoruz. Asagi taraf beton duvarlarla kapali yukariya da su kanali açtilar orasi da kapali rezil durumdayiz. Evimize gidip gelmek için komsunun arazisini kullaniyoruz. O da zaten izin vermese gidip gelemeyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA