Attan Düsen Genç Kizin Organlari Samsun'da 2, Trabzon'da 1 Kisiye Umut Oldu

SAMSUN – Erzincan’da attan düserek hayatini kaybeden 24 yasindaki okul öncesi ögretmeni Songül Özsöz’ün bagisladigi organlar Samsun’da 2, Trabzon’daki 1 hastaya nakledilerek toplamda 3 kisiye yasam umudu oldu.

Attan Düsen Genç Kizin Organlari Samsun'da 2, Trabzon'da 1 Kisiye Umut Oldu
Erzincan merkezde yaklasik 1 hafta önce meydana gelen olayda, okul öncesi ögretmeni Songül Özsöz en büyük tutkusu olan ata binerek arazide tur atmaya basladi.

Kisa bir süre sonra atin ürkerek kaçmasi üzerine Songül Özsöz yere düserek kafasini çarpti. Beyin kanamasi geçiren ve kaldirildigi Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesinde beyin ölümü gerçeklesen Songül Özsöz’ün bagislanan organlari, 3 hastaya umut oldu.

Saglik Bakanligi’na ait uçak, Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Organ Nakil Koordinatörü Birgül Tan ve OMÜ Tip Fakültesi Cerrahi Tip Bilimleri Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Kagan Karabulut’u Samsun’dan alarak organlarin çikarim islemi için Erzincan’a götürdü. Basarili bir sekilde organlari Samsun’a getiren ekip, Samsun’da nakil bekleyen hastalarin 1’ine böbrek, digerine de karaciger nakletti. Gelen böreklerden biri de Trabzon’da organ bekleyen bir hasta için Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne gitti.

Gerçeklestirilen organ nakli hakkinda bilgi veren Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, “Erzincan’da beyin ölümü gerçeklesen bir hastamiz için Samsun’dan Erzincan’a ekip gitti. Alinan organlar sayesinde 1 hastamiza böbrek, 1 hastamiza da karaciger nakil edildi. Gelen böreklerden biri de Trabzon’da organ bekleyen bir hasta için Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne gitti. Saglik Bakanligina ait uçak Samsun’dan organlari alacak ekibi alarak Erzincan’a götürdü. Çikarimin ardindan ayni uçak ekibi Erzincan’dan Samsun’a geri getirdi. Erzincan’dan getirilen organlar Samsun’da 2, Trabzon’da da 1 hastaya nakledilerek, toplam 3 kisiye yasam umudu oldu” dedi.



“Samsun’da son 2 günde 5 hastaya organ ve doku nakli yapildi”

Samsun’da son 2 günde 5 hastaya organ ve doku nakli yapildigina dikkat çeken Dr. Kazak, sunlari söyledi:

“1 gün önce de Trabzon’daki özel bir hastanede alinan organ ve dokular 7 ayri kisiye umut oldu. Onda da Trabzon’a 2 ayri uçak geldi. Uçaklar kalp ve akcigeri alarak birisi Izmir’e, birisi de Istanbul’a gitti. Saglik Bakanligi’na bagli helikopter de karacigeri Samsun’a getirdi. Ciger ve böbrek Saglik Bakanligi ambulansi vasitasiyla karayolu ile Sivas’a gitti. 2 kornea da yine Samsun’daki hastalara nakledildi. Yani Samsun’da son 2 günde 1 böbrek, 2 karaciger ve 2 kornea nakli yapilmis oldu. Toplamda 10 organ ve doku dagitimi gerçeklesti. 5’i Samsun’da basarili bir sekilde hastalara nakledildi.”
Kaynak: İHA