Yildiz Holding, BM Kadinin Güçlenmesi Prensiplerini Imzaladi

Tüm sirketlerinde firsat esitligi kültürünü daha güçlü ve kalici bir yapiya dönüstürmek amaciyla Yildiz Holding Kadin Platformu’nu hayata geçiren Yildiz Holding, Birlesmis Milletler Kadinin Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) imza atti.

Kurulusundan bu yana toplumsal cinsiyet esitligi alaninda uygulamalar gelistiren Yildiz Holding, Birlesmis Milletler Kadinin Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzaladi. 10 Haziran Persembe günü Birlesmis Milletler Kadin Birimi (UN Women) Istanbul Bölge Ofisi’nde düzenlenen imza törenine Yildiz Holding Yönetim Kurulu Baskani Ali Ülker, UN Women Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Alia El-Yassir ve Yildiz Holding Kadin Platformu Elçisi Begüm Mutus katildi.

UN Women ve Birlesmis Milletler Küresel Ilkeler Sözlesmesi (UN Global Compact) ortak girisimi WEPs, özel sektörün toplumsal cinsiyet esitligi çalismalari için tasarlanmis bir rehber olma özelligi tasiyor.

Çatisi altindaki kadin çalisanlarin etkinliginin artirilmasi, yönetim ve liderlik seviyesinde kadin temsilinin tesvik edilmesi amaciyla ‘Yildiz Holding Kadin Platformu’nu kuran Yildiz Holding, WEPs imzasiyla birlikte kurum içi cinsiyet esitligi politikalarini tüm sirketlerinde küresel standartlara göre sekillendirecek. WEPs, Yildiz Holding’in kadin çalisanlar ve kadin liderligi özelindeki politikalarini daha da sistemli ve programli bir anlayisla sürdürmesine yardimci olacak.

Birlesmis Milletler Kadin Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Alia El-Yassir: “Yildiz Holding’in kadinin ekonomik güçlenmesi taahhüdü ve is yerinde firsat esitligine yönelik yürüttügü çalismalardan dolayi takdirimizi sunmak isterim. Birlesmis Milletler Kadinin Güçlenmesi Prensipleri’nin imzalanmasi toplumsal cinsiyet esitligi ve kadinin güçlenmesini saglayacak is pratiklerini hayata geçirme konusunda önemli bir platform sagliyor” dedi.



“Kadinlarin tüm alanlarda görünür olmasi adina önemli bir örnek teskil edecek”

Yildiz Holding Yönetim Kurulu Baskani Ali Ülker, WEPs kriterlerinin Yildiz Holding’e cinsiyet ve firsat esitligi konusunda yeni bir yol haritasi sundugunu söyleyerek sözlerine söyle devam etti: “Yildiz Holding olarak gerek ülkemizde gerekse küresel arenada güçlü büyümemizi sürdürürken, içinde bulundugumuz toplumu kalkindirma ve Türkiye’nin her alanda sürdürülebilir büyümesine katki saglama düsüncesini de tüm faaliyetlerimizin odak noktasinda tutuyoruz. Bu bakis açisiyla tüm islerimizde topluma örnek olma misyonunu üstleniyor ve özellikle cinsiyet esitligi konusunda farkindalik saglayacak her projeye gönülden dahil oluyoruz. Bu yil hayata geçirdigimiz Yildiz Holding Kadin Platformumuz ile is dünyasinda kadin temsili özelinde örnek bir yapi olusturduk. Simdi de firsat esitligi konusundaki bu çabalarimizi güçlü bir program etrafinda yürütmek amaciyla önemli bir imza attik ve Birlesmis Milletler Kadinin Güçlenmesi Prensipleri Uygulama Rehberi’ni benimsemeyi taahhüt ettik. Ilerleyen asamalarda Yildiz Holding’in kadin emegine dair atacagi her adimin kadinlarin tüm alanlarda görünür olmasi adina önemli bir örnek teskil etmesini umuyorum”

“Kadin liderliginin tesvik edilmesini amaçliyoruz”

Yildiz Holding Kadin Platformu Elçisi Begüm Mutus da tüm holding çalisanlarina güven ve is birligine dayali bir çalisma ortami sunmaya öncelik verdiklerini söyleyerek, “Türkiye’nin en büyük isveren markalarindan biri olarak kadinlarin is hayatinda daha fazla temsil edilmesine, üst yönetimde ve kritik noktalarda daha fazla kadinin görev almasina, is dünyasinda firsat esitliginin saglanmasina liderlik etmeyi sorumlulugumuz olarak görüyoruz” dedi.

Mutus, sözlerine söyle devam etti:“Kadin Platformumuz ile Yildiz Holding çatisi altindaki kadin çalisanlarin etkinliginin daha da güçlendirilmesini ve kadinlarin liderliginin tesvik edilmesini amaçliyoruz. Is dünyasinda firsat esitligi ve kadinlarin güçlendirilmesi için Türkiye’den ve yurt disindan çalisanlarimizin önerilerini dikkate alan, katilimci bir süreçle olusturdugumuz bir manifesto hazirladik. Yildiz Holding Kadin Platformu Firsat Esitligi ve Kadinin Güçlenmesi Manifestosu ile tüm çalisanlarimiza cinsiyetlerinden bagimsiz bireyler olarak saygi duyuldugu ve deger verildigi bir sirket kültürü altinda çalisma sözü veriyoruz. Ayni sekilde imzacisi oldugumuz WEPs de kadin çalisanlar ve kadin liderligi özelinde halihazirda uyguladigimiz politikalarimizi daha da sistemli ve programli bir anlayisla ele almamiza yardimci olacak”
Kaynak: İHA