'Yarin Önümüzün Kesilmesi Ihtimali Olan Ürünlerin Hepsinde Yüzde Yüz Yerlilik Diyoruz'

Yerli ve milliligin önemine deginen Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, “Asil önem verdigimiz konu, stratejik ve teknolojik derinligi ile yarin önümüzün kesilmesi ihtimali olan ürünlerin hepsinde yüzde yüz yerlilik diyoruz. Bu konuda tavizimiz olamaz” dedi.

'Yarin Önümüzün Kesilmesi Ihtimali Olan Ürünlerin Hepsinde Yüzde Yüz Yerlilik Diyoruz'
Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, Milli Savunma Bakan Yardimcisi Suay Alpay ile birlikte Elazig’a geldi. Il genelinde çesitli temaslarda bulunan Baskan Demir, Elazig Organize Sanayi Bölgesi Inovasyon Merkezi’ne geçti. Burada 2021 TEKNOFEST roket yarismasina katilacak olan takimlarla bir araya gelen Demir, çalismalari hakkinda bilgi aldi.

Inovasyon Merkezi’ndeki çalismalarin çok önemli oldugunu belirten Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, “Sanayi faaliyetleri yaninda gelecegin teknolojisini olusturacak arkadaslara bir yuva verilmesi yer açilmasi memnuniyet verici bir durum. Demek ki OSB’miz bir taraftan is yaparken bir taraftan da gelecegi insa edecek arkadaslarimizla ilgili de destegini esirgemiyor. Biz de bu destegi sonuna kadar vermeye haziriz. Gençlerimizin roket çalismalarini gördük. Bu yil da yarismada iddialilar, kendilerine basarilar disiyoruz. Ama genel olarak Elazig’da sanayi alt yapisinin gelismesi, teknoloji derinligi olan konularda is alip yapmalari, piyasanin ihtiyaçlarini daha yakindan görmeleri gerek. Savunma sanayi firmalari genel müdürleri buradalar. Onlarla daha yakindan temasta bulunup, ihtiyaç olan alanlari, karsilikli birbirini tanimayla tespit edip, ürün, teknoloji ve etkinlik bazinda yeni ufuklara dogru yol almak gerektigi açik. Bununda bir adimini daha burada atmis olacagiz. Daha önceleri benzeri ziyaretlerimiz olmustu. Bu sefer böyle bir ziyaretteyiz ama daha kararli ve ciddi bir sekilde adim adim karsilikli temas noktalarimizi olusturup, projelerimizi daha yakindan takip edecegiz. Amacimiz daha somut adimlar atip sonuç almak. Bugün daha net bir plan ve yol haritasi ile yolumuza devam ederiz” diye konustu.

Yerli ve milli kavramlarini vurgulayan Demir, “Yerli dedigimizde yerli üretimi kast ediyoruz. Milli dedigimizde de, tasarimi, düsüncesi, fikri alt yapisi da yerli ve milli olan bir ürünü kast ediyoruz. Yerli ve milli oldugunda tamamen her seyi bizim oluyor. Bazi ürünlerimiz yerli olabilir ama milli olmayabilir. Çünkü tasarimi, lisan haklari himaye edilmis olabilir. Mesela Atak helikopterimiz yerli bir helikopter ama tamamen milli degil. Yarisi millidir. Bu bir örnektir. Bu anlamda yüzdeler çok sik tekrarlandi. Yüzde 18’lerden 70’leri asti diyoruz. Asil önem verdigimiz konu, stratejik ve teknolojik derinligi ile yarin önümüzün kesilmesi ihtimali olan ürünlerin hepsinde yüzde yüz yerlilik diyoruz. Bu konuda tavizimiz olamaz. Zaten bugün gördügümüz örtülü, örtüsüz, dogrudan, dolayli ambargolar ve engellemeler yeni bir sey degil. Buna biz yillardir tahammül ediyorduk. Yillardir bu sekilde bir engellemeler vardi. Bunlara ragmen yolumuza devam ediyoruz” diye konustu.

(Kamil Can Kiliç /IHA)
Kaynak: İHA