Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Balikesir-Savastepe Yolu Santiyesinde Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Ulastirma altyapi projeleri bir akarsu gibidir. Gittikleri yerlerde istihdam sagliyor, üretimi artiriyor, sanayiyi gelistiriyor ve turizmi artiriyor. Insallah bu projeleri ülkemizin her noktasinda hizlica yapip vatandasimizin, milletimizin hizmetine sunacagiz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, "Ulastirma altyapi projeleri bir akarsu gibidir. Gittikleri yerlerde istihdam sagliyor, üretimi artiriyor, sanayiyi gelistiriyor ve turizmi artiriyor. Insallah bu projeleri ülkemizin her noktasinda hizlica yapip vatandasimizin, milletimizin hizmetine sunacagiz." dedi.

Balikesir-Savastepe Yolu'nun santiyesinde incelemelerde bulunan Karaismailoglu, burada yaptigi açiklamada, son 19 yildir Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde Türkiye'nin büyük bir ulastirma ve altyapi hamlesi içinde oldugunu söyledi.

Son haftalarda dünya ölçeginde büyük projeleri açip vatandaslarin hizmetine sunduklarini aktaran Karaismailoglu, söyle konustu:

"Kara yolu aginda 6 bin 100 kilometre olan bölünmüs yol uzunlugumuzu 28 bin 200 kilometreye çikardik. 28 bin 200 kilometre yol sayesinde akaryakittan, zamandan ve egzoz emisyonunun azalmasindan dolayi her yil 2,5 milyar dolarlik tasarruf sagliyoruz. 28 bin 200 kilometrelik bölünmüs yol ve 68 bin kilometrelik bakimi ve isletmesinden sorumlu oldugumuz yollar sayesinde tasit hareketliligi yüzde 160 artmasina ragmen kaza oranlarinda yüzde 80 civari azalma saglandi."

Karaismailoglu, Istanbul-Izmir Otoyolu'nun zamandan ve yakittan olaganüstü faydalar sagladigini vurgulayarak, söyle devam etti:

"Istanbul-Izmir Otoyolu yapilmasaydi eski yolda 8,5 saat olan seyahat süresi 12-13 saatlerin üzerine çikacakti çünkü eski yolda yol kapasitesi tamamen bitmisti. Yeni yol hem mesafeyi 100 kilometre kisaltti hem de zamani 3,5 saate indirdi. Artik Balikesir ile Istanbul arasi 2 saate, Balikesir ile Izmir arasi 1,5 saate düstü. Bu yollarin konforunun, güvenliginin ve hizinin artmasi nedeniyle bölgede sanayide, üretimde, tarimda ve turizmde olaganüstü gelismeler oluyor.

Ulastirma altyapi projeleri bir akarsu gibidir. Gittikleri yerlerde istihdam sagliyor, üretimi artiriyor, sanayiyi gelistiriyor ve turizmi artiriyor. Insallah bu projeleri ülkemizin her noktasinda hizlica yapip vatandasimizin, milletimizin hizmetine sunacagiz."

Balikesir-Savastepe kara yolunun 40,6 kilometrelik uzunluga sahip oldugunu aktaran Karaismailoglu, "Bu yolun 7,2 kilometrelik bölünmüs yolunu tamamladik ve hizmete aldik. Bölünmüs yol disindaki 15,7 kilometrelik tek yolu da insaatini tamamlayarak hizmete sunduk. Balikesir ile Savastepe arasinda 23 kilometrelik yolu tamamlamis olduk. Kalan 17,2 kilometrelik yolda da çalismalar hizli bir sekilde devam ediyor. Insallah önümüzdeki yil bitmeden Balikesir-Savastepe Yolu'nun tamamini hizmete alip Balikesirlilerin hizmetine sunacagiz." diye konustu.

Bakan Karaismailoglu, kentte devam eden 16 kara yolu projesinin bir an önce tamamlanmasi ve halkin hizmetine sunulmasi için canla basla çalistiklarini sözlerine ekledi.

Ardindan Dursunbey ilçesine geçen Karaismailoglu, burada Karayollari Genel Müdürlügüne bagli Karayollari 14. Bölge Müdürlügü Kontrol Sefliginde yetkililerden çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Daha sonra Dursunbey Belediyesine geçen Karaismailoglu, burada Belediye Baskani Ramazan Bahçavan ile görüstü. Bahçavan, ziyaretin sonunda Bakan Karaismailoglu'na hediye takdim etti.

Bakan Karaismailoglu'na ziyaretlerinde Balikesir Valisi Hasan Sildak, AK Parti milletvekilleri Belgin Uygur, Adil Çelik, Pakize Mutlu Aydemir ve Mustafa Canbey, Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, AK Parti Il Baskani Ekrem Basaran ile kurum müdürleri eslik etti.

Bakan Karaismailoglu, programlarinin ardindan kentten ayrildi.
Kaynak: AA