Teyzesinin Erkek Arkadasini Öldürdügü Gerekçesiyle Yargilanan Kisi Tahliye Edildi

Zeytinburnu'nda, teyzesinin erkek arkadasini silahla öldürdügü gerekçesiyle yargilanan Canan Atli'nin tahliyesine karar verildi.

Bakirköy 9. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, tutuklu sanik Canan Atli, Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile baglanirken, avukatlari katildi.

Durusmada sanigin teyzesi tanik Sevgi S'nin talimatla alinan ifadesi okundu.

Tanik Sevgi S., yegeni Canan Atli'nin Istanbul'da mendil ve kalem sattigini, evlere temizlige gittigini ve saf birisi oldugunu söyledi.

Ölen maktulün dini nikahli esi oldugunu belirten tanik Sevgi S., "Maktul bana çok kötü davraniyordu, siddet uyguluyordu. Dövüp, sövüyordu. Hatta benim banyoda fotograflarimi çekip, sosyal medyada yayinlamisti. Beni öldürecekti, korkudan evi terk ettim. Bunun üzerine yegenim Canan Atli'ya 'Sevgi senin yüzünden evi terk etti, onu bulup getireceksin. Getirmezsen seni öldürürüm' diyerek küfürler etmisti. Canan'i çocuklariyla tehdit etmis, onlari öldürürüm, demis. Canan'la 'Seni öldürürüm' diyerek zorla iliskiye girmis ve bu görüntüleri videoya çekmis." ifadelerini kullandi.

Söz verilen sanik Canan Atli, "Tanik beyanlari dogrudur. Çocuklarim çok magdur. Tahliyemi istiyorum." diye konustu.

Sanik Atli'nin avukati Alper Uysal da, maktulün saniga oldugu gibi taniga da kötü davrandigini belirterek, "Maktul siddet uygulamis ve yagma da bulunmustur. Bununla da kalmayip, sanigin 9 yasindaki kizi için de ayni seyleri yapacagi konusunda tehdit etmistir. Burada agir bir haksiz tahrik söz konusudur. Müvekkilim öldürme kastiyla hareket etmemistir. Uzun bir tutukluluk süresi geçirdi. Tahliyesini talep ediyoruz." dedi.

Canan Atli'nin tutuklukta geçirdigi süre ve delillerin toplanmis olmasini göz önüne alan mahkeme, hakkinda adli kontrol tedbiri uygulanarak sanigin tahliyesine karar verdi.

Durusma, eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Canan Atli'nin teyzesinin evi terk etmesi nedeniyle erkek arkadasi olan maktul Ali Ihsan Ata'nin bu durumdan sanigi sorumlu tuttugu ve tehdit ettigi anlatildi.

Olay tarihi 1 Temmuz 2020'de sanigin sokakta kalem ve mendil sattigi sirada maktulün saniktan para aldigi ve hakaret, tehditlerde bulundugu aktarilan iddianamede, sanigin bu durum üzerine çantasinda bulunan silahi çikartarak maktulün kafasina 3-4 el ates ettigi ve Ali Ihsan Ata'nin da hayatini kaybettigi belirtildi.

Iddianamede, sanik Canan Atli'nin "haksiz tahrik altinda kasten öldürme" suçundan 12 yildan 18 yila kadar hapisle cezalandirilmasi isteniyor.

Kaynak: AA