Telefonlari Gasp Edilip Dehseti Yasayan Yasli Adam Korku Dolu Anlari Anlatti

Antalya’da müstakil evlerinin avlusunda oturan yasli çiftin önce ellerini öpüp, ardindan telefonlarini alip kaçan süpheli, polisin araya girmesiyle kendini çiftin evine kilitledi. Yasananlari anlatan Salim Sahin(77), “Korkar insan ama ben devlete güveniyorum, onu salmazlar” dedi.

Telefonlari Gasp Edilip Dehseti Yasayan Yasli Adam Korku Dolu Anlari Anlatti
Edinilen bilgiye göre, olay, dün 19.00 siralarinda Muratpasa ilçesi Mehmetçik Mahallesi Kahramanlar Caddesi üzerindeki iki katli müstakil evde meydana geldi. 33 yasindaki Cengiz Ö, cadde üzerinde bir süre dolastiktan sonra Meliha ve Salim Sahin(77) çiftinin bulundugu evin önüne geldi. Cengiz Ö, avluda oturan Salim Sahin’in elini öptü. Cengiz Ö, daha sonra Salim Sahin’in cep telefonunu alarak uzaklasmaya basladi.

Bu sirada bastonuyla ayaga kalkan Salim Sahin’in bastonunun bas kismini süpheli kirdi. Mahalle sakinlerinin haber vermesiyle bölgede bulunan polise cadde üzerinde denk gelen Salim Sahin, Cengiz Ö’nün telefonu aldigini ve ilerledigini söyledi.

Bunun üzerine polis yolda gördügü Cengiz Ö’yü yasli çiftin yanina gelmesini sagladi Telefonu veren Cengiz Ö, biranda kendini yasli çiftin evine kilitledi. 112 Acil Acil Çagri Merkezi’ne haber verilmesiyle olay yerine çok sayida polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri evdeki sahsi ikna etmek için uzun süre ugrassa da basarili olamadi. Eve zarar vermeye baslayan Cengiz Ö, camlari kirdi esyalari bahçeye atmaya basladi.

Yaklasik 1 saat süren ikna çabalari sonuç vermeyince olay yerine özel harekat polisi çagrildi. Koçbasi ile kirip eve giren özel harekat ekipleri, Cengiz Ö.’yü etkisiz hale getirdi. Gözaltin alinan süpheli polis merkezine götürüldü.

‘Konut dokunulmazligindan’ islem yapilan Cengiz Ö, adliyeye sevk edildi.

Yasananlar karsisinda büyük korku yasayan Sahin çifti, yakindaki kizinin evine götürüldü.

"Elimi öptü"

Yasananlari anlatan isçi emeklisi Salim Sahin, kari koca her gün sabah evlerinin önündeki bahçede vakit geçirdiklerini hatirlatti.

Zamaninin büyük bölümünü bahçedeki yerinde geçirdigini ara sura uyudugunu dile getiren Sahin, “Bana bu arada bir haber geldi, süpheli bir sahsin mahallede dolastigini ve bir evin önüne yattigi ve benin buraya gelebilecegini söylediler. Ben de hemen kalktim sandalyede oturmaya basladim. Kisa süre içinde bu sahis geldi ve kapiyi açti içeri girdi. Hemen elimi öpmeye basladi.

Korktum ama elinde biçak falan yoktu. Kollarinda dövme vardi. Telefonu kapti elimden disari çikti gitti” dedi.



"Telefonu çok severim"

Sahsin yoldan gitmeye basladigini anlatan Sahin, “Baktim polisler geliyordu yoldan. Hemen telefonumu sahsin aldigini ve almalarini istedim. Ben telefonu çok severim. Polis sahsin arkasindan gitti ve sonra bu kisi evime geldi. Telefonumu sahis polis aracinin ön tekerinin altina atti. Biz de evin önündeydik bu sahis biranda eve çikti. Iki kapi var ikisini de kilitledi. Koçbasi ile polisler kapiyi açti. Pencereler kirik evin içine zarar vermis” diye konustu.



"Yapma etme dedim dinlemedi"

Parkinson hastaligi nedeniyle zor yürüdügünü ifade eden Sahin, “Korkar insan ama ben devlete güveniyorum. Onu salmazlar. Herkes sikayetçi mahalleden. Bu sahis bir daha gelemez. Onu birakmazlar. Cezaevinde akillansin. Bizim burayi yeniden ögrenmesin. Yapma etme diye yalvardim ama dinlemedi. Hastayim ben ilaç kullaniyorum” dedi.



"Ayakkabilari evde kaldi"

Evde büyük çapta zarar meydana gelirken Cengiz Ö’nün ayagindan çikardigi ayakkabilarinin halen evde oldugu görüldü.

Yasli çiftin bir süre çocuklarinin yaninda kalacagi, evde yapilacak tadilat sonrasi geri gelecekleri belirtildi.
Kaynak: İHA