Tarim Ve Orman Bakan Yardimcisi Tunç, Erzincan'da Sektörel Degerlendirme Toplantisina Katildi

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Mehmet Hadi Tunç, Erzincan'da düzenlenen Tarim ve Orman Sektörü Degerlendirme Toplantisi'na katildi.

Bakan Yardimcisi Tunç, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) Toplanti Salonu'nda düzenlenen toplantida üreticilerle bir araya geldi.

Tunç, burada yaptigi konusmada, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli'nin görevlendirmesi üzerine Malatya, Elazig, Tunceli ve Erzincan'da sektör temsilcileri ile bulustuklarini söyledi.

Toplantinin amaciyla ilgili bilgi veren Tunç, "Bu illeri incelemek, illerin potansiyellerini ölçmek, illerin tarimsal yapilarini ve tarimsal gelirlerinin arttirilmasi, tarimsal faaliyetlerinin çesitlendirilerek çogaltilmasi konusunda talep, istek ve tavsiyelerinizi almak üzere huzurlarinizdayim." dedi.

Tunç, Erzincan Valisi Mehmet Makas ve milletvekilleri ile istisare halinde olduklarini, kentteki sorun ve çözüm önerileri ile ilgili sürekli görüstüklerini bildirerek, sunlari kaydetti:

"Bugün de üreticilerle ve üretici temsilcileri ile toplantiyi planladik. Bu toplantida sizleri dinleyecegiz, sizden taleplerinizi alacagiz ve arkadaslarimiz burada notlarini aliyorlar. Insallah çözülmesi mümkün olan konulari çözmeye çalisacagiz. Mümkün olmayanlari da belki biraz da zamana birakabiliriz ama insallah onlari da çözmeye gayret edecegiz."

- "Tüm dünyanin çektigi problemleri bizler de çekmekteyiz"

Vali Makas ise Erzincan'in lokomotif sektörünün tarim ve hayvancilik oldugunu belirterek, sunlari belirtti:

"Hükümetin yapmis oldugu yaptigi çalismalarla geçmis yillara nazaran çiftçinin daha iyi konumda oldugunu gözlemledik. Hem küresel isinma hem de farkli noktalarda tüm dünyanin çektigi problemleri bizler de çekmekteyiz. Kurakligin da üst seviyelere çikmis oldugu bir yil olmasi hasebiyle dertlerimiz var. Burada Sayin Bakanimiza aktaracagiz. Ortak aklin buldugu yolda çözümü de üretecegiz. Biz ona inaniyoruz. " diye konustu.

Erzincan Ziraat Odasi Baskani Tamer Geyik'in kentte yapilan tarim arazilerinde toplulastirma çalismalari ile ilgili bazi sorunlarin yasandigini ve ilerleyen zamanlarda daha da büyüyebilecegini söylemesi üzerine Tunç, Bakanlik görevlilerine aralarinda çiftçilerin de bulunacagi bir toplanti yapilmasi talimatini verdi.

Toplantiya, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakir, Belediye Baskani Bekir Aksun ve yetkililer katildi.

Bakan Yardimcisi Tunç, toplantinin ardindan Vali Makas, Belediye Baskani Aksun ile AK Parti Il Baskani Mehmet Cavit Sireci'yi makaminda ziyaret etti.

Kaynak: AA