Sehitler Çesmesi Adina Yakisir Hale Geldi

Ankara’nin Akyurt ilçe merkezine 7 kilometre mesafede bulunan Sehitler Çesmesi’nin çevresi, Akyurt Belediyesi tarafindan sehitlerin hatirasina yakisir sekilde yeniden düzenlendi.

Sehitler Çesmesi Adina Yakisir Hale Geldi
Çankiri Devlet Karayolu üzerinde bulunan ve terörle mücadelede sehit düsen askerlerin isimlerinin yer aldigi Sehitler Çesmesi’nde çalismalar tamamlandi. Sehitlerin hatirasini yasatmak ve adina yakisir hale getirmek için alani yeniden düzenlediklerini belirten Akyurt Belediye Baskani Hilal Ayik, sehirlerarasi yol güzergahinda yer almasi nedeniyle yolcularin dinlenebilecekleri alanlar olusturduklarini ifade etti.

Ayik sunlari söyledi:

“Akyurt’umuzun sehitlerimize olan saygisini göstermek için yillar önce bu çesme insa edildi. Burasi Kalecik, Çankiri, Kirikkale ve kuzey illerimize giden bir yol. Buradan geçen herkes çesmemizi kullanir, burada soluklanir. Yillar içerisinde meydana gelen yipranmanin sonucunda çesmemize müdahale ettik. Çevresiyle birlikte yeniden dizayn ettigimiz mekanda çalismalarimiz hemen hemen tamamlandi. Akyurt’un terörle mücadelede verdigi sehitlerin isimlerinin yazili oldugu çesmemizi insanlarimiz özenle kullanarak gelecege tasiyacaklar. Yolcular burada durakladiklarinda oturup vakit geçirmek için kamelyalarimizi kullanacak. Kamelyalarimizda oturup suyundan içecek, sehitlerimizin ruhlarina bir Fatiha okuyacak. Düzenleme çalismalarimizin hayirli olmasini diliyor, bu vesileyle tüm sehitlerimizi rahmet ve sükranla aniyorum.”
Kaynak: İHA