Samsun'da 800 Bin Kisiye Afet Egitimi Verilecek

Içisleri Bakanligi’nca 2021 yilinin "Afet Egitim Yili" ilan edilmesi nedeniyle egitim faaliyetleri kapsaminda Samsun Cumhuriyet Meydani’na "AFAD Farkindalik Egitim Çadiri" kuruldu. Çadiri ziyaret eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, "Bu egitim modeli 50 dakikalik bir sunum dinleme halindedir. Su anda 207 bin Samsunlu hemserimize ulastik. Insallah bunu 800 bin hemserimize ulastiracagiz" dedi.

Samsun'da 800 Bin Kisiye Afet Egitimi Verilecek
Cumhuriyet Meydani’nda kurulan çadirda, arama kurtarmada kullanilan malzemeler sergilendi. Vatandaslara el brosürü dagitilarak bilgilendirme yapilan çadirda, önceki yillarda yasanan afetlerle ilgili görsellere de yer verildi.

Ayrica Il Saglik Müdürlügü ekipleri de çadir içerisinde bir stant kurarak vatandaslari tütün kullaniminin zararlarini anlatti. Samsun Valisi Zülkif Dagli ve beraberindeki protokol üyeleri AFAD Farkindalik Egitim Çadiri’ni gezerek incelemelerde bulundu.

"800 bin hemserimize bu egitimi ulastiracagiz"

Inceleme sonrasi açiklamalarda bulunan Vali Dagli, "Il Saglik Müdürlügümüz, AFAD müdürlügümüzün ve gönüllü TAMGAKUT ekibimizin buradaki durumunu görüyoruz. 2021 yili Afet Farkindalik Egitimi yilidir. Bu manada çok önemlidir. Içisleri Bakanligimizin talimatiyla Afet Egitim Yili ilan edildi. Bu anlamda biz 1 milyon 400 bin Samsunlu hemserimizden 800 bin tane afet farkindalik egitimi vermek suretiyle onlara ulasacagiz. Bu egitim modeli 50 dakikalik bir sunum dinleme halindedir. Su anda 207 bin Samsunlu hemserimize ulastik. Insallah bunu 800 bin hemserimize ulastiracagiz. Burada hem ev hanimlari hem ögrenci olanlar, kamu kurumunda çalisanlar, büyüklerimizim tamaminin dinlemesini istiyoruz. 800 bin rakami bu sekilde ortaya çikti. Çünkü afetle hepimiz karsi karsiyayiz. Sadece disarida a çalisanlar degil, evde yasayanlar da afetle karsi karsiya kalabilir. Vezirköprü ve Havza ilçelerimiz 1940’li yillarda yasadigi bir deprem var. Ardindan sel felaketlerimiz var zaman zaman yasadigimiz. Heyelan ve benzeri felaketlerle de her zaman karsi karsiya kalabiliriz. Bu manada afet farkindaligini arttirmak için bu egitimi almamiz gerekiyor" dedi.

Çadir ziyaretine ayrica, Vali Yardimcisi Hasan Öztürk, Il Saglik Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ve AFAD Il Müdürü Levent Uçarli katildi.

Kaynak: İHA