Meksikali Doktor, Gözaltindayken Hayatini Kaybetti

Meksika’da dün meydana gelen trafik kazasinin ardindan gözaltina alinan 30 yasindaki doktor Beatriz Hernandez, gözaltindayken hayatini kaybetti. Hernandez’in süpheli ölümü sosyal medyada tepki uyandirdi.

Meksikali Doktor, Gözaltindayken Hayatini Kaybetti
Meksika’nin Hidalgo eyaletinde yer alan Progreso de Obregon kentinde 30 yasindaki doktor Beatriz Hernandez’in, geçtigimiz çarsamba günü binek araciyla trafik kazasi geçirmisti. Kaza sonrasi olay yerine gelen polis ekipleri tarafindan gözaltina alinan Hernandez, gözaltindayken hayatini kaybetmisti. Progreso de Obregon yerel yönetimi tarafindan dün yapilan açiklamada ise, Hernandez’in gözaltina alindiktan kisa bir süre sonra kendisini bir cisimle asarak intihar ettigi ifade edilmisti. Son açiklamanin ardindan Hernandez’in yakinlarindan ve sosyal medya kullanicilarindan ise, yerel yetkililerin intihar açiklamasina tepki geldi.

Hernandez’in yakinlari ve birçok kisinin sosyal medya üzerinden yaptigi paylasimlarda, 2 çocuk annesi olan genç doktorun intihar etmesi için bir gerekçe olmadigini savunularak, genç kadinin süpheli ölümü için adalet talep edildi. Sosyal medya kullanicilari paylasimlarinda, #justicioparabetty (Beatriz için adalet) basligi altinda genç kadinin süpheli ölümüne tepki gösterdi. Ayrica yasanan olaya iliskin Hidalgo Belediye binasi önünde bugün ögleden sonra protesto düzenlenmesi planlanirken, Hidalgo Belediyesi ise yaptigi açiklamada, olayla iliskin kadin cinayeti protokolü çerçevesinde sorusturma baslatildigini bildirdi.

Öte yandan Progreso de Obregon kentinde Hernandez’in, geçtigimiz çarsamba günü aksam saatlerinde binek araciyla seyir halindeyken trafik isiklarinda baska bir binek araca çarpmasi sonucu trafik kazasi meydana gelmisti. Yasanan kazanin ardindan görgü taniklarinin ifadelerinde, toplamda 4 aracin karistigi ve ciddi bir yaralanmanin olmadigi kazanin ardindan bir doktor olarak Hernandez’in, kaza sonucu yaralanma olup olmadigini kontrol etmek ve kaza zedelere yardim etmek üzere aracindan indigi kaydedilmisti. Taniklar, o sirada kazaya karisan baska bir araçtan inen bir kadinin Hernandez’in aracindan çantasini çaldigini, sonrasinda Hernandez’in durumu fark etmesi üzerine kadin ile tartismaya basladigi ifade edilmisti. Sonrasinda olay yerine gelen polis ekipleri ise Hernandez’i gözaltina almisti. Progreso de Obregon yerel yönetimi tarafindan resmi sosyal medya hesabi üzerinden dün yapilan açiklamada, Hernandez’in gözaltina alindiktan kisa bir süre sonra kendisini bir cisimle asarak intihar ettigi kaydedilmisti.
Kaynak: İHA