Kirsehir'de Aile Sagligi Merkezlerinde Biontech Asilari Yapiliyor

Kirsehir’de, Aile Sagligi Merkezlerinde de biontech asilari yapilmaya baslandi.

Kirsehir'de Aile Sagligi Merkezlerinde Biontech Asilari Yapiliyor
Hastanelerde olusan yogunlugun önüne geçmek için baslatilan asilama çalismalari sehirde Aile Sagligi Merkezlerinde uygulanmaya baslanildi. Nasuhdede Mahallesi Aile Sagligi Merkezi biontech asilari için sira beklemeden randevu saatine göre asi uygulamasi yapiliyor.

Aile Sagligi Merkezi Doktorlarindan Ali Ihsan Akar, asilamalarin uygun ortamlarda randevu sistemi dahilinde yapildigini aktardi. Akar, "Aile Sagligi Merkezleri olarak Saglik Bakanliginin planlamasiyla asilari Aile Sagligi Merkezinde yapiyoruz. Özellikle vatandaslarimiz bulundugu mahallelerde randevularini alarak asilama sürecine katkida bulunabilirler" dedi

Hastanelerde olusan yogunluklarin önüne geçilmesi için Kirsehirlilerin randevu sisteminden aile hekimliklerinin de seçilmesi önemle belirtiliyor. Kirsehirliler bulunduklari mahallelerden randevu sistemi üzerinden biontech asisi için de aile hekimliklerine basvuruda bulunabiliyor. Yapilan her asinin korona virüsten korunmada önemli bir etken oldugunu söyleyen Ebe Hemsire Hanife Yilmaz, asi zamanlari gelenlerin asilarini olmalarini önemsediklerini her asinin da korona virüsten bir adim uzaklastiracagini söyledi.



Asi zamani gelen ve asisini yaptiran Melek Altay adli kisi ise randevu saatinde asisini oldugunu ve herhangi bir problem ile karsilasmadigini anlatti.
Kaynak: İHA