Kirikkale'de Vatandaslar Yaban Hayati Konusunda Bilgilendiriliyor

Kirikkale'de Il Jandarma Komutanliginca yürütülen Doga, Çevre ve Hayvanlarin Korunmasi Projesi kapsaminda vatandaslara egitim verildigi bildirildi.

Kirikkale Valiliginden yapilan açiklamada, kentin cografi konumu, Kizilirmak havzasi üzerinde bulunmasi ve orman arazileri nedeniyle yaban hayati açisindan önemli bir potansiyele sahip oldugu belirtildi.

Bölgede yaban hayatinin koruma altina alindigi toplam 15 avlak bulundugu aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Il Jandarma Komutanliginca 2021 yili basindan itibaren Doga, Çevre ve Hayvanlarin Korunmasi Projesi yürütülmektedir. Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ile müsterek yürütülen proje kapsaminda, Kara Avciligi Kanunu ve uygulanmasi hakkinda egitimler verilmektedir. Avcilara ve silah ruhsat sahiplerine düzenli olarak cep telefonlari üzerinden kisa mesajlar gönderilmekte, köy odalari, muhtarliklar ve vatandaslarin görebilecegi yerlere afisler asilmakta ve brosürler dagitilmaktadir. Yil sonuna kadar bölgede kayitli olan 1700 avciya da yerinde egitim verilmesi planlanmaktadir."

Öte yandan, yaz sezonuyla birlikte baslayan dügün ve nisan törenlerinde silah atilmasinin önüne geçilmesi için bilgilendirme yapildigi ifade edildi.

Kaynak: AA